Χτενίζουν την περιοχή

Εκτεταμένες έρευνες πραγματοποιεί η αστυνομία, στην ευρύτερη περιοχή της Γλυφάδας, για τον εντοπισμό δύο κουκουλοφόρων που αφόπλισαν τον αστυνομικό φρουρό του προέδρου του Αρείου Πάγου, Ρωμύλου Κεδίκογλου.

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης, την ώρα που ο αστυφύλακας του αστυνομικού τμήματος Γλυφάδας, εκτελούσε υπηρεσία έξω από το σπίτι του κ. Κεδίκογλου, στην οδό Καλυψούς 2, στη Γλυφάδα.

Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, οι δύο ένοπλοι αφαίρεσαν από τον φρουρό ένα υποπολυβόλο MΠ-5, το περίστροφο που είχε στη ζώνη του και το αλεξίσφαιρο γιλέκο του. Οι δράστες στη συνέχεια διέφυγαν.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Την επίθεση καταδίκασε ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Δημήτρης Κυριτσάκης. Έκανε λόγο για απαράδεκτη ενέργεια που στρέφεται ευθέως κατά της ηγεσίας της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροϊδάκος έκανε λόγο για κακή εικόνα της αστυνομίας. Σημείωσε ότι οι αστυνομικοί πρέπει να είναι επαγγελματίες.

Απαντώντας σε αιτιάσεις συνδικαλιστών ότι ο φρουρός παρέδωσε τα όπλα του, ο κ. Μαυροϊδάκος είπε οι φρουροί έχουν εκπαιδευτεί να διαφυλλάσουν τον οπλισμό τους και το κύρος της ελληνικής αστυνομίας και δεν παραδίδουν ποτέ τα όπλα τους.

"Η σκοπιά ήταν λάθος τοποθετημένη, δεν έφερε αλεξίσφαιρα σκούρα τζάμια και δεν ήταν εφοδιασμένη με κάμερα", υποστήριξε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, το μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Αντώνης Λιακόπουλος.

Παράλληλα χαρακτήρισε την ενέργεια ιστορία "σφραγίδα" από κάποιους που ήθελαν να δείξουν ότι είναι παρόντες.

Ανακοίνωση Πολύδωρα: Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα ως προς τα κίνητρα και την ταυτότητα των δραστών, τονίζει σε ανακοίνωσή του, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης για την αρπαγή δύο όπλων από τον αστυνομικό φρουρό του προέδρου του Αρείου Πάγου, Ρωμύλου Κεδίκογλου.

Ο κ. Πολύδωρας προαναγγέλει αναθεώρηση των όρων και των απαιτήσεων της φρούρησης, επιτήρησης και περιπολίας για την προστασία προσώπων και εγκαταστάσεων.
Πηγή: skai.gr