Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης με σχολικούς φύλακες

Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης με σχολικούς φύλακες
Δίχως να υπάρξει κάτι νεότερο, ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης με αντιπροσωπεία των σχολικών φυλάκων, που διαμαρτύρονται για την ένταξή τους στο καθεστώς διαθεσιμότητας και ανησυχούν εντόνως ότι θα οδηγηθούν στην απόλυση.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, η συνάντηση εξελίχθηκε ομαλά.

Οι εκπρόσωποι των σχολικών φυλάκων ζήτησαν από τον υπουργό να ενταχθούν στην κινητικότητα και να μετακινηθούν σε άλλη θέση στο δημόσιο και παράλληλα να υπάρξουν κάποιες προβλέψεις για τους ηλικιωμένους σχολικούς φύλακες, προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης τους εξήγησε ότι δεν μπορεί προς το παρόν να τους υποσχεθεί κάτι αν δεν προχωρήσουν οι διαδικασίες, ενώ τους υποσχέθηκε ότι θα τους ενημερώσει όταν θα υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία.

Πάντως, από το υπουργείο υπάρχει η θέληση να πέσει η ένταση που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, επισημαίνοντας ότι το γραφείο του υπουργού θα είναι ανοικτό, προκειμένου ο διάλογος να δώσει τη θέση του σε φαινόμενα έντασης όπως σημειώθηκαν το πρωί.
Πηγή: skai.gr