Χιονίζει σε Φλώρινα, Καστοριά και Πέλλα

Έντονη χιονόπτωση σημειώνεται την Κυριακή στους νομούς Φλώρινας και Καστοριάς, με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο.

Επίσης, αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται από Γρεβενά προς το χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας, από Καρπενήσι προς το χιονοδρομικό κέντρο της περιοχής, από τη Βέροια προς το χιονοδρομικό κέντρο Σελίου και από τη Νάουσα προς το χιονοδρομικό κέντρο Τρία Πέντε Πηγάδια.

Απαραίτητες είναι οι αλυσίδες στο νομό Πέλλας, από την Άρνισσα προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας και σε ολόκληρο το επαρχιακό δίκτυο του δήμου Νευροκοπίου Δράμας.

Χιόνια πέφτουν και στα ορεινά της Ηπείρου, ενώ σημειώνονται κατολισθήσεις σε σημεία των επαρχιακών οδών, με ιδιαίτερο πρόβλημα στην περιοχή της Κόνιτσας, όπου μηχανήματα της Νομαρχίας Ιωαννίνων κρατούν ανοιχτούς τους δρόμους.

Στο μεταξύ, άγνωστο παραμένει πότε θα λειτουργήσουν και πάλι τα Τέμπη, ενώ σημαντικά είναι τα προβλήματα που παρατηρούνται στις εναλλακτικές διαδρομές, αφού το οδικό δίκτυο δεν είναι αξιόπιστο, ούτε μπορεί να σηκώσει τόσο μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στην έλλειψη επαρκούς σήμανσης, αλλά και στο γεγονός ότι πρέπει να γίνουν διορθωτικές παρεμβάσεις στα οδοστρώματα των δρόμων που χρησιμοποιούνται.

Παράλληλα, υπάρχει πάντα ο αστάθμητος παράγοντας των καιρικών συνθηκών που θα παίξει το δικό του ρόλο στη διαμόρφωση της κίνησης αλλά και την ασφάλειά της.
Πηγή: skai.gr