Χειμερινή ώρα από την Κυριακή. Πότε είναι η τελευταία φορά

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 27 Οκτωβρίου σε χειμερινή. Το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή τα ρολόγια θα γυρίσουν μια ώρα πίσω.

Σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αυτή ίσως θα είναι η προτελευταία φορά που θα αλλάξει σε χειμερινή η ώρα. Η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει αποφασίσει την κατάργηση της αλλαγής ώρας το 2021. 

Συγκεκριμένα, με ψήφους 410 υπέρ και 192 κατά, η ολομέλεια ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ενέκρινε την πρόταση της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού («TRAN») για τη διακοπή του ισχύοντος συστήματος εξαμηνιαίων αλλαγών της ώρας, μεταξύ του καλοκαιριού και του χειμώνα (θερινή και χειμερινή ώρα) από την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021.

Θα ακολουθήσει η αλλαγή ώρας τον Μάρτιο του 2020 καθώς και τον μεθεπόμενο Οκτώβριο (του 2020) και ενδεχομένως και τον Μάρτιο του 2021.

Η απόφαση που έχει ληφθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προβλέπει ότι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, θα κάνουν την τελευταία αλλαγή τους τον Μάρτιο του 2021 ενώ για τα κράτη-μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 2021.
 

Πηγή: skai.gr