Κλείσιμο

Χατζηδάκης: Είναι απαραίτητο να γίνει καλύτερη η καθημερινότητα των εργαζομένων

Στις πρωτοβουλίες με «κοινωνικό πρόσημο» που έχει λάβει μια εταιρία στο Ηράκλειο Αττικής για τους εργαζομένους της αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, μετά την επίσκεψή του σε αυτή.

Πρόκειται για την Atos, μια επιχείρηση νέων τεχνολογιών με 310 εργαζόμενους που εδρεύει στο Ηράκλειο Αττικής. 

«Ίδιες γονικές άδειες για τις γυναίκες και τους άντρες. Έμπρακτη πολιτική ίσων αμοιβών για τα δύο φύλα. Πρόγραμμα υποδοχής των μητέρων, αφού επιστρέψουν στη δουλειά μετά τη γέννηση του παιδιού τους. Μέτρα συμφιλίωσης της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή, με αντίστοιχες ευέλικτες ρυθμίσεις. Αυτά κάνει η Atos, μια επιχείρηση νέων τεχνολογιών με 310 εργαζόμενους που εδρεύει στο Ηράκλειο Αττικής», έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook. 

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις πολιτικές mentoring που αφορά σε πληρωμένη πρακτική άσκηση για νέους, αλλά και στη συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου για δράσεις όπως κοινωνικό παντοπωλείο.

«Και φυσικά υψηλότερες αμοιβές στους εργαζομένους (μέσες μεικτές αποδοχές 2.100 ευρώ). Δεν είναι τυχαίο ότι η ATOS τα δύο τελευταία χρόνια διακρίνεται ως ένα από τα 10 καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα στην Ελλάδα (ανάμεσα στις επιχειρήσεις με πάνω από 250 εργαζόμενους). Οι ίδιοι οι εργαζόμενοί της άλλωστε την κατέταξαν σε αυτή τη θέση, στον σχετικό διαγωνισμό. Οι απόψεις τους υποβάλλονται ανώνυμα και με αυτό τον τρόπο προκύπτει η σχετική κατάταξη. Δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν υπάρχουν θέματα για όσους εργάζονται στην εταιρία, μου τα εξήγησε άλλωστε ο πρόεδρος του σωματείου κ. Παπαγγέλου», τόνισε. 

Συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση θεωρεί απαραίτητο να γίνει καλύτερη η καθημερινότητα των εργαζομένων. «Και να δημιουργηθεί ένα ομαδικό πνεύμα που, παρά τις όποιες διαφορές εργοδοτών και εργαζομένων, είναι η προϋπόθεση για να προχωρήσουν μπροστά οι επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι, η εθνική μας οικονομία», κατέληξε. 

Πηγή: skai.gr