Χαρδαλιάς: Πρόσθετα μέτρα σε Κόνιτσα και Ιωάννινα -Ποιες περιοχές μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο»

Για τον υγειονομικό χάρτη μίλησε στη σημερινή ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, στο «βαθύ κόκκινο», παραμένουν:

Η Περιφέρεια Αττικής, οι περιφερειακές ενότητες Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας, οι περιφερειακές ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας και Ευρυτανίας, οι περιφερειακές ενότητες Αργολίδας, Κορινθίας και Αρκαδίας, οι περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Πέλλας, η περιφερειακή ενότητα Κοζάνης, η περιφερειακή ενότητα Λέσβου, η περιφερειακή ενότητα Ζακύνθου, η περιφερειακή ενότητα Μυκόνου, ο δήμος Καλυμνίων, ο δήμος Χίου, ο δήμος Ανωγείων και ο δήμος Χανίων, ο δήμος Ιωαννιτών, ο δήμος Κατερίνης, ο δήμος Αμφίπολης και ο δήμος Βέροιας, ο δήμος Σκιάθου και ο δήμος Καρδίτσας, οι δήμοι Καστοριάς και Ορεστίδος, ο δήμος Γρεβενών.

Επίσης, μετά από σχετική απόφαση της επιτροπής Λοιμωξιολόγων, στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου εντάσσονται:

Η περιφερειακή ενότητα Κιλκίς, ο δήμος Σερρών, ο δήμος Κόνιτσας, ο δήμος Σκύρου, ο δήμος Αστυπάλαιας, οι δήμοι Ρόδου και η Χάλκη στη Λάρισα, Λέρος και δημοτική ενότητα Γαλατινής της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης.

Από το «βαθύ κόκκινο» κατεβαίνουν στο «κόκκινο»:

Η περιφερειακή ενότητα Θεσπρωτίας, η περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου και ο δήμος Μετσόβου Ιωαννίνων.

Σε ειδικό καθεστώς πρόσθετων περιοριστικών μέτρων και σε κήρυξη έκτακτης ανάγκης μπαίνουν:

Η τοπική κοινότητα Διστράτου του δήμου Κόνιτσας και ο καταυλισμός Ρομά της τοπικής κοινότητας Περάματος του δήμου Ιωαννιτών, καθώς και η δημοτική κοινότητα Λέκα του δήμου Σάμου.

Στις περιοχές αυτές, από αύριο στις 6 π.μ. θα ισχύουν τα εξής:

  • Προσωρινή επιβολή περιορισμού των κατοίκων. 
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας όλο το 24ωρο, με εξαίρεση τη μετακίνηση για λόγους υγείας ή για λόγους τροφοδοσίας (sms 1 και 2 και με εξαίρεση το διάστημα μεταξύ 18:00 και 06:00 της επόμενης) ή για λόγους εργασίας.
  • Μετακίνηση των κατοίκων εκτός γεωγραφικών ορίων επιτρέπεται μόνο για λόγους υγείας.
  • Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων λιανεμπορίου και υγειονομικού ενδιαφέροντος, με εξαίρεση σουπερμάκρετ, φαρμακεία και βενζινάδικα.
  • Τα ντελίβερι επιτρέπονται έως τις 11 μ.μ.
  • Αναστολή συναθροίσεων και εκδηλώσεων.
  • Αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών.
  • Αναστολή θρησκευτικών τελετών, με εξαίρεση κηδείες  με συμμετοχή μέχρι 9 άτομα.
     
Πηγή: skai.gr