Χαρδαλιάς για πυρκαγιές: Δύσκολη ημέρα με 51 νέες φωτιές και ισχυρούς ανέμους

51 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σήμερα σε όλη τη χώρα όπως τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την έκτακτη ενημέρωση για τις φωτιές που έχουν ξεσπάσει στη χώρα.

Έκανε λόγο για «άλλη μια δύσκολη ημέρα» με ανέμους 6, 7 και τοπικά 8 μποφόρ και διαβεβαίωσε πως τόσο η πυροσβεστική όσο και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες παραμένουν σε εγρήγορση.

Για τη μεγάλη πυρκαγιά στα Στύρα Ευβοίας τόνισε ότι με τη βοήθεια των ανέμων κινήθηκε νότια και γι’ αυτό υπήρξε εισήγηση για εκκένωση της παραλιακής περιοχής του Νημπορίου ενώ όσοι βρίσκοταν στην περιοχή ενημερώθηκαν και από το 112 με μήνυμα στα κινητά τους.

Η φωτιά σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά δεν απειλεί κατοικίες και υποδομές.

Πάνω από την περιοχή πετάει με ελικόπτερο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Για την πυρκαγιά στο Βαρνάβα ο υφυπουργός ενημέρωσε ότι η εικόνα της είναι εξαιρετικά βελτιωμένη, αντιμετωπίζονται διάσπαρτες εστίες και οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν ισχυρές.

Σχετικά με την πυρκαγιά στην Ελευσίνα ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι στην ευρύτερη περιοχή της Ελευσίνας και του Ασπροπύργου στα τοπωνύμια Ρουπάκι, Πάτημα και Σοφό πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν από τις 10 και μισή το πρωί διάσπαρτες εστίες σε χαμηλή βλάστηση. Κάποιες από αυτές πλησίαζαν τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις επί της λεωφόρου Δερβενοχωρίων αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις απέτρεψαν την επέκτασή τους.

Λίγο πριν τις 13.00 εκδηλώθηκε αγροτοδασική πυρκαγιά στην Νέα Ιωνία Βόλου η οποία και αντιμετωπίστηκε μέσα σε μία ώρα.

Πηγή: skai.gr