Χαρδαλιάς: Από Δευτέρα προσεκτικά. Αν τηρούμε τους κανόνες, προχωράμε

Από τις 4 Μαΐου περνάμε στην σταδιακή κινητικότητα, τηρώντας τους κανόνες που συνοδεύουν την σταδιακή άρση των μέτρων τόνισε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς και πρόσθεσε πως ο κρατικός μηχανισμός προστάτευσε την προσπάθεια των πολλών από την ανευθυνότητα των λίγων.

Μέχρι τις 4 Μαΐου η στρα,τηγική είναι «μένουμε στο σπίτι μας» και αποφεύγουμε κάθε άσκοπη μετακίνηση υπογράμμισε σε κάθε περίπτωση ενώ τόνισε πως από Δευτέρα κινούμαστε προσεκτικά

Ο υφυπουργός τόνισε πως εάν δεν τηρούμε τους κανόνες, ίσως επιστρέψουμε σε νέο κύκλο περιορισμών, ενώ τόνισε πως δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό καθώς είναι αδιαπραγμάτευτη η ασφάλεια των πολιτών.

Περαιτέρω σημείωσε πως μέχρι την ημέρα που η επιστημονική κοινότητα με την κατάλληλη θεραπεία θα δώσει ένα τέλος στον εφιάλτη που βιώνουμε, πρέπει να παραμείνουμε υπεύθυνοι, αλλά κυρίως ρεαλιστές.

Στη μέχρι σήμερα πορεία της μάχης «απέναντι στον ύπουλο και αόρατο εχθρό», ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι «οι Έλληνες αποδεικνύουμε κάθε ημέρα με τον πιο περήφανο τρόπο ότι με πειθαρχία και υπομονή, και κυρίως ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε κίνδυνο».

Ο κος Χαρδαλιάς παράλληλα ξεκαθάρισε πως είναι δυνατόν να υπάρξουν νέοι περιορισμοί, εάν φερθούμε ανεύθυνα

«Όσο πιο αυστηρά τηρήσουμε τους κανόνες τόσο πιο εύκολα θα περνάμε στα επόμενα βήματα» προειδοποίησε.

«Τηρούμε τους κανόνες; Τότε προχωράμε. Σε διαφορετική περίπτωση θα γυρίσουμε πίσω» κατέληξε.

Πηγή: skai.gr