Χαρδαλιάς: Αναστέλλεται για 30 ημέρες η λειτουργία της Μονάδας 5 της ΔΕΗ σε Πτολεμαΐδα

Την αναστολή λειτουργίας για προληπτικούς λόγους του εργοταξίου της Μονάδας 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα για 30 ημέρες, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως όλες οι μονάδες της ΔΕΗ στην ευρύτερη περιοχή της Πτολεμαΐδας λειτουργούν με το μίνιμουμ προσωπικό ασφαλείας ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού σε αυτούς τους εργασιακούς χώρους.

Επισήμανε πως η αντιμετώπιση της πανδημίας απαιτεί τη σύμπραξη πολιτείας και πολιτών, γιατί μόνο ενώνοντας τις δυνάμεις μπορούμε να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού.

Ανακοίνωσε επίσης πως τις τελευταίες τρεις ημέρες έχουν πραγματοποιηθεί 4.697 έλεγχοι, κατά τους οποίους 22 συμπολίτες βρέθηκαν να έχουν παραβιάσει τους όρους της καραντίνας.

Υπάρχουν ακόμη 83 άνθρωποι που είναι σε ξενοδοχεία από τα οποία τα 22 είναι θετικά και τα άλλα 61 είναι με δική τους πρωτοβουλία σε καραντίνα, για να προστατεύσουν τα δικά τους άτομα, συνέχισε ο κ. Χαρδαλιάς. 

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, τις επόμενες ημέρες αναμένονται τρεις πτήσεις με υγειονομικό υλικό και τα έξοδα τους καλύπτονται από δωρεές.

Τόνισε πως: «Το φετικό Πάσχα είναι θα είναι διαφορετικό, δεν θα σουβλίσουμε αρνιά με φίλους, δεν θα πάμε στην εκκλησία».

Και συνέχισε:

«Μένουμε σπίτι για να γιορτάσουμε το επόμενο Πάσχα μαζί με όλους. Οι μέρες βελτιώνονται και θα θέλουμε να βρεθούμε έξω. Όμως αυτό θα είναι το λάθος και θα βοηθήσουμε να εξαπλωθεί ο ιός». 

Πηγές της ΔΕΗ για την αναστολή εργασιών στο εργοτάξιο της μονάδας Πτολεμαΐδας V

«Η αναστολή των εργασιών στο εργοτάξιο της Πτολεμαΐδας V είναι απόφαση της Πολιτικής Προστασίας στο πλαίσιο των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας στην περιοχή. Η ευθύνη της λειτουργίας του εργοταξίου ανήκει αποκλειστικά στην ανάδοχο εταιρεία και εποπτεύεται από τη ΔΕΗ».

Αυτό ανέφεραν πηγές της ΔΕΗ, σε συνέχεια της ενημέρωσης από την Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για διακοπή των εργασιών στο εργοτάξιο της λιγνιτικής μονάδας, η οποία βρίσκεται υπό κατασκευή.

«Σε ό,τι αφορά στη λειτουργία των Μονάδων της ΔΕΗ στην περιοχή, προσθέτουν οι ίδιες πηγές, αυτή συνεχίζεται απρόσκοπτα τις τελευταίες εβδομάδες με το προσωπικό που έχει οριστεί ως κρίσιμο και το υπόλοιπο υποστηρικτικό προσωπικό εναλλάσσεται σε εβδομαδιαίες βάρδιες. Η ΔΕΗ έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων της σε σχέση με την απολύμανση, τον απαραίτητο εξοπλισμό, αλλά και τον τρόπο προσέλευσής τους στην εργασία, προκειμένου να διασφαλίσει την ομαλή τροφοδοσία του συστήματος ηλεκτροδότησης της χώρας».

Πηγή: skai.gr