Χανιά: Άλλους 95 μάρτυρες υπεράσπισης καλεί η πλευρά της διοίκησης του Γηροκομείου

Του Δημήτρη  Δαμιανού

Άλλους 95 μάρτυρες υπεράσπισης καλεί η πλευρά της διοίκησης του Γηροκομείου στα Χανιά, το οποίο έχει μπει στο μικροσκόπιο των αρχών, μετά τις σοκαριστικές καταγγελίες για τις συνθήκες θανάτου 68 φιλοξενούμενων. 

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της διοίκησης του Γηροκομείου, Νίκος Ρουσσόπουλος, μετέβη στον Άρειο Πάγο ώστε να καταθέσει συμπληρωματικό υπόμνημα-αναφορά. 

Σύμφωνα με τον κ. Ρουσσοπουλο, συνολικά 148 άτομα (μαζί με τους 53 που είχαν δηλωθεί την περασμένη εβδομάδα) προτίθενται να καταθέσουν υπέρ του Γηροκομείου. Κατά τον δικηγόρο το 90% από αυτούς είναι πρώην φιλοξενούμενοι και εργαζόμενοι στο γηροκομείο, και διαψεύδουν τις καταγγελίες για τις συνθήκες στο χώρο. 

Στο συμπληρωματικό υπόμνημα μάλιστα, από την πλευρά του Γηροκομείου, ζητούν να μην γίνεται διαχωρισμός των μαρτύρων κατηγορίας και υπεράσπισης και να εξεταστούν όλοι μαζί κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής έρευνας. Σύμφωνα με τον κ. Ρουσσόπουλο, μέχρι τώρα η ασφάλεια Χανίων εξετάζει μόνο τους μάρτυρες κατηγορίας, κάτι που όπως αναφέρει πλήττει την διερεύνηση της αλήθειας. 

Πηγή: skai.gr