Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι σαρώνουν βόρεια και δυτική Ελλάδα (vid,pics)

Τα δόντια της δείχνει η κακοκαιρία «Θάλεια», που πλήττει από το απόγευμα της Τετάρτης τη βόρεια και τη δυτική Ελλάδα.

9.900 κεραυνοί καταγράφηκαν στη Βορειοδυτική Ελλάδα από το σύστημα «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών έως το απόγευμα της Τετάρτης 5 Αυγούστου, όπως φαίνεται και στο χάρτη που ακολουθεί. Βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν κυρίως στο Ιόνιο, στη Μακεδονία, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την πρώτη ημέρα της «Θάλειας» στον μετεωρολογικό σταθμό της Κέρκυρας καταγράφηκαν 70.8 χιλιοστά βροχής, με τα 69 από αυτά σε περίπου 90 λεπτά.

Xωρίς ρεύμα έμεινε για περίπου μία ώρα ολόκληρος ο νομός Πιερίας λόγω σοβαρής βλάβης στις εγκαταστάσεις της ΑΔΜΗΕ στην Πτολεμαΐδα. Για προληπτικούς λόγους, έκλεισαν οι σήραγγες του Πλαταμώνα και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού Αθηνών- Θεσσαλονίκης. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από την παλιά Εθνική Οδό, στο ύψος του Πλαταμώνα.

Τρία επιβατικά τρένα καθώς και ένα εμπορικό ακινητοποιήθηκαν στο σιδηροδρομικό δίκτυο στο Αιγίνιο Πιερίας, λόγω διακοπής ρεύματος. Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στο ύψος του Ευαγγελισμού έπεσε ένας κεραυνός με αποτέλεσμα τη διακοπή ρεύματος και την επακόλουθη διακοπή της κυκλοφορίας.

Στην ανατολική Θεσσαλονίκη και ιδίως στην περιοχή της Νέας Μηχανιώνας, σημειώθηκε μάλιστα σφοδρή χαλαζόπτωση με το χαλάζι να έχει σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και το μέγεθος καρυδιού.

 

Εν μέσω σφοδρής καταιγίδας, στην Εγνατία Οδό, στο δρόμο Κοζάνης – Βέροιας, σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα με νταλίκα μετά τις 8:45 το βράδυ, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές οχημάτων.

 

Προβλήματα από τη σφοδρή βροχόπτωση και στην Κοζάνη, όπου σε Βελβεντό και Σέρβια πλημμύρισαν υπόγεια σπιτιών και δρόμοι. Τοπικά μέσα αναφέρουν ότι έχουν γίνει τρεις αντλήσεις υδάτων από υπόγεια ενώ η πυροσβεστική εκλήθη και για κοπές δέντρων από δρόμους.

Το χαλάζι προξένησε μάλιστα ζημιές στους ροδακινοπαραγωγούς στο Πλατανόρευμα Κοζάνης.

 

Αρκετά προβλήματα προξένησε η κακοκαιρία και στην Κέρκυρα, όπου στο Λιστόν έπεσαν κι άλλοι σοβάδες από τα κτίρια, ενώ, στην οδό Αριστοτέλη Σιδέρη έπεσε ένα δέντρο πάνω σε αυτοκίνητα.

Επιπλέον, σύμφωνα με την πυροσβεστική, κεραυνός χτύπησε ένα δέντρο στην Καστανιά με αποτέλεσμα να πιάσει φωτιά, ενώ, στην Αχαράβη υπήρξε κλήση για άντληση υδάτων.

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΒΙΝΤΕΟ: voria, kozanimedia, thestival, corfupress, grtimes

Πηγή: skai.gr