Βρούτσης: Διατηρούνται οι μειωμένες εισφορές για τις εργαζόμενες μητέρες

Τη συνεχή στήριξη της κυβέρνησης και του υπουργείου Εργασίας προς το θεσμό της μητρότητας δηλώνει με κατηγορηματικό τρόπο ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, διαβεβαιώνοντας ότι θα διατηρηθούν οι μειωμένες εισφορές για τις εργαζόμενες μητέρες.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Βρούτσης αναφέρει: «Σχετικά με το κενό νόμου που δημιούργησε ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ 4387/2016 με τη μη ρητή αναφορά - όπως θα έπρεπε - στο ευνοϊκό καθεστώς προστασίας της απασχόλησης των εργαζόμενων γυναικών που αποκτούν παιδί, τονίζω ξεκάθαρα ότι στο παρόν νομοσχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης θα υπάρξει μέριμνα με ειδική διάταξη που θα αποσαφηνίζει και θα λύνει οριστικά το νομικό καθεστώς της απασχόλησης των εργαζόμενων γυναικών που αποκτούν παιδί, διατηρώντας τις μειωμένες εισφορές για τις εργαζόμενες μητέρες».

«Η κυβέρνησή μας και το υπουργείο Εργασίας στηρίζουν και ενισχύουν συνεχώς το θεσμό της μητρότητας, όπως έχουμε αποδείξει με νομοθετικές πρωτοβουλίες, με τελευταία την καθιέρωση του επιδόματος γέννησης» υπογραμμίζει ο κ. Βρούτσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ