Κλείσιμο

Βραζιλία: Πυρκαγιά σε υπό ελληνική σημαία πλοίο - Νεκρός Έλληνας Πλοίαρχος

Εκδήλωση πυρκαγιάς σε υπό ελληνική σημαία Φ/Γ πλοίο στη θαλάσσια περιοχή “GUAIBA” της Βραζιλίας και θάνατος Έλληνα ναυτικού.

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες Παρασκευής, 22 Νοεμβρίου, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την εκδήλωση πυρκαγιάς, στο υπό ελληνική σημαία Φ/Γ “ORE SUDBURY” Ν.Π. 10723, στη θαλάσσια περιοχή “GUAIBA” της Βραζιλίας, καθώς και για το θάνατο του 40χρονου Έλληνα Πλοιάρχου.

Στο εν λόγω πλοίο επέβαιναν είκοσι επτά μέλη πληρώματος, εκ των οποίων, εννέα  Έλληνες. Η πυρκαγιά, η οποία ξεκίνησε σε χώρους ενδιαιτήσεων του τρίτου καταστρώματος του πλοίου, κατασβέστηκε από το πλήρωμα με ίδια μέσα, ενώ χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ο 40χρονος Έλληνας Πλοίαρχος.

Από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός άλλου μέλους πληρώματος, δεν προκλήθηκε ρύπανση, ενώ ενημερώθηκαν άμεσα οι τοπικές Αρχές.

Σε ανακοίνωση της η πλιοκτήτρια εταιρίας Maran Dry Management Inc αναφέρει:

«Το φορτηγό πλοίο Ore Sudbury υπό Ελληνική σημαία και υπό τη διαχείριση της εταιρίας Maran Dry Management Inc. βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή Γκουαΐμπα της Βραζιλίας στις 21.00 τοπική ώρα την 21 Νοεμβρίου 2019, όταν εκδηλώθηκε φωτιά στον χώρο ενδιαίτησης του πληρώματος στο τρίτο κατάστρωμα του πλοίου. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο και κατασβέστηκε από το εκπαιδευμένο πλήρωμα περίπου 4 ώρες μετά την εκδήλωσή της.

Το πλοίο προς το παρόν είναι αγκυροβολημένο περίπου 20 ναυτικά μίλια από το λιμάνι της Γκουαΐμπα.

Με μεγάλη λύπη η εταιρία επιβεβαιώνει το θάνατο του ΄Ελληνα Πλοιάρχου, ενός πολύτιμου συνεργάτη, ο οποίος και εντοπίστηκε νεκρός στην καμπίνα του με το πέρας της κατάσβεσης. Οι οικείοι του έχουν ενημερωθεί και φροντίζουμε ώστε να τους παρασχεθεί η αναγκαία υποστήριξη. Αυτές τις δύσκολες στιγμές, οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια, τους συγγενείς και φίλους του εκλιπόντος στους οποίους και εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Το πλοίο βρίσκεται στο αγκυροβόλιο εκτός κινδύνου και δεν έχουν αναφερθεί άλλοι τραυματισμοί ή ρύπανση θαλασσίου περιβάλλοντος.

Η διαχειρίστρια εταιρία θα προβεί σε ενδελεχή έλεγχο των συνθηκών του ατυχήματος και συνεργάζεται πλήρως με όλες τις αρμόδιες αρχές ώστε να διασφαλιστεί το πλήρωμα και το πλοίο και να ξεκινήσουν οι απαραίτητες επισκευές».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ