Βραβεύτηκε η πρώην εισαγγελέα Χρυσούλα Γιαταγάνα

Την πρώην εισαγγελέα και «πρωταγωνίστρια για τον εξανθρωπισμό των φυλακών και για την εξυγίανση της Δικαιοσύνης» Χρυσούλα Γιαταγάνα, βράβευσε απόψε για την μαχητική της δράση, σε τιμητική εκδήλωση στην ΕΣΗΕΑ, ο Σύνδεσμος για τα Δικαιώματα της Γυναίκας. Πρόκειται για το βραβείο Γυναικείας Κοινωνικής Προσφοράς Αλίκη Γιωτοπούλου - Μαραγκοπούλου, που απονέμει κάθε χρόνο ο Σύνδεσμος για την Ημέρα της Γυναίκας, εξαίροντας το μαχητικό περιεχόμενο της.
Η ιστορία της κ. Γιαταγάνα είναι ευρέως γνωστή αφού η πρώην εισαγγελέας έγινε σύμβολο στη μάχη κατά της διαφθοράς που τόλμησε να καταγγείλει δημόσια αξιόποινες πράξεις και προσβολή των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο χώρο της δικαιοσύνης πληρώνοντάς το ακριβά με αλλεπάλληλες πειθαρχικές και ποινικές διώξεις μέχρι το 2000, που την οδήγησαν σε παραίτηση από το δικαστικό σώμα και άσκηση έκτοτε της δικηγορίας.
Την κοινωνική προσφορά της Χρυσούλας Γιαταγάνα στον τομέα της Δικαιοσύνης εξήρε η επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου κα Αλίκη Γιωτοπούλου Μαραγκοπούλου τονίζοντας ότι την θεωρεί σπουδαία, καθώς αυτή είναι δείγμα εντιμότητας, θάρρους και ευσυνειδησίας, ασυνήθιστου βαθμού, γι‹ αυτό και άξια να βραβευθεί.
Τον «Γολγοθά» που βρέθηκε να ανεβαίνει από το 1995 μέχρι το 2000 γιατί είχε πράξει το καθήκον της υπό την ιδιότητα του δικαστικού λειτουργού καταγγέλλοντας τα μελανά σημεία στο χώρο της Δικαιοσύνης και του σωφρονιστικού συστήματος, αφηγήθηκε σε όλες του τις πτυχές η κ. Γιαταγάνα τονίζοντας ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να θωρακιστεί
Με την ευκαιρία της βράβευσης. πραγματοποιήθηκε επίσης συζήτηση με θέμα τα «Προβλήματα της Δικαιοσύνης, χθες και σήμερα» στην οποία κατέθεσαν την άποψή τους εκτός από την κ. Γιαταγάνα και την κ. Μαραγκοπούλου και ο τ. Εισαγγελέας Κώστας Λογοθέτης, ο ε.τ. πρόεδρος του Αρείου Πάγου Στέφανος Ματθίας, η αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσ/νίκης Γιάννα Παναγοπούλου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων Χριστόφορος Αργυρόπουλος, οι καθηγητές εγκληματολογίας Νέστορας Κουράκης και Ιάκωβος Φαρσεδάκης και ο δικηγόρος Αθανάσιος Θεοδώρου.
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr