Κλείσιμο

Βουλή: Κατατέθηκε η τροπολογία για μειωμένο ενοίκιο 40% και για τους φοιτητές

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Κατατέθηκε η τροπολογία για θεσμοθέτηση του μειωμένου κατά 40% ενοικίου και για τους φοιτητές, μετά τους επιχειρηματίες που πλήττονται από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο, η σχετική τροπολογία, αναμένεται να ψηφιστεί την προσεχή Παρασκευή.

Ποιους φοιτητές αφορά το μειωμένο κατά 40% ενοίκιο

Κατά τον ίδιο η διάταξη για την έκπτωση 40% στην καταβολή ενοικίου θα αφορά φοιτητές, που σπουδάζουν σε περιοχές και πόλεις μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους και είναι εξαρτώμενα τέκνα εργαζομένων σε επιχειρήσεις που έχουν ανασταλεί οι συμβάσεις εργασίας τους.

Έρχονται ευνοϊκές φορολογικές ρυθμίσεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Ο κ. Βεσυρόπουλος επανέλαβε, δε, και τις σκέψεις του οικονομικού επιτελείου σχετικά με την άμεση  προώθηση ευνοϊκών φορολογικών ρυθμίσεων για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που λόγω των κυβερνητικών μέτρων λαμβάνουν μόνο το 60% του μισθώματος, χωρίς όμως να ανοίξει τα χαρτιά του για το ακριβές είδος των ελαφρύνσεων.

Επίδομα 800 ευρώ και σε επιχειρήσεις με έως 20 εργαζόμενους

Στην τροπολογία που θα κατατεθεί σήμερα για την ένταξη και συγκεκριμένης κατηγορίας φοιτητών στο μέτρο του μειωμένου ενοικίου, θα περιλαμβάνεται επίσης ρύθμιση για την επέκταση του μέτρου χορήγησης του έκτακτου επιδόματος των 800 ευρώ και σε επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι και 20 εργαζόμενους αντί μέχρι 5, που ίσχυε μέχρι τώρα.

Το εν λόγω μέτρο, σύμφωνα με τον Υφυπουργό Οικονομικών, αφορά:

-ατομικές επιχειρήσεις συμπεριλαμβανομένων των ελευθέρων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων

-ΟΕ

-ΕΕ

-ΕΠΕ

-ΙΚΕ (κεφαλαιουχικές) 

Άδεια ειδικού σκοπού και σε σύζυγο ΑμΕΑ

Με άλλη τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών, διευρύνεται η άδεια ειδικού σκοπού και στην περίπτωση υπαλλήών, που ο/η σύζυγος δεν εργάζεται αλλά είναι ΑμΕΑ με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% ή λαμβάνει αναπηρικό επίδομα ή σύνταξη αναπηρίας.

Δείτε την τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών εδώ:  

Πηγή: skai.gr