Βούλα: Οπλοστάσιο εντόπισαν στο σπίτι φυγόδικου εφοπλιστή οι αρχές

Αντιμέτωποι με μίνι οπλοστάσιο –μεταξύ άλλων είκοσι πυροβόλα όπλα και εξήντα μαχαίρια- βρέθηκαν οι άνδρες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, της Ασφάλειας και της Αντιτρομοκρατικής, κατά τις έρευνές τους στο σπίτι φυγόδικου εφοπλιστή στο Πανόραμα Βούλας. Όλα τα όπλα κατασχέθηκαν, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Ειδικότερα στο σπίτι του εφοπλιστή βρέθηκαν:

- Επτά πυροβόλα όπλα, για τα οποία υφίσταται άδεια κατοχής κυνηγετικών όπλων, χωρίς όμως να εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή. Όπλο ιδίου τύπου βρέθηκε σε παράλληλη έρευνα σε οικία του στο Παλαιό Φάληρο,
- Δεκατρία πυροβόλα όπλα, για τα οποία υφίσταται μεν άδεια κατοχής κυνηγετικών όπλων, πλην όμως εξετάζεται αν εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή,
- Εξήντα μαχαίρια διαφόρων τύπων – πεταλούδες – στιλέτα,
- Δέκα διόπτρες κατεύθυνσης στόχων laser και
- Δύο συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης taser

Οι έρευνες πραγματοποιούνται παρουσία τεσσάρων εισαγγελέων μετά από κατάθεση προστατευομένου μάρτυρα, στο πλαίσιο της έρευνας για τη Χρυσή Αυγή. Ο μάρτυρας δήλωσε ότι σε χώρο που ανήκει στον συγκεκριμένο εφοπλιστή είχε δει πολλά όπλα.

Στο μεταξύ, "φύλλο και φτερό" κάνει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος τα βιβλία της Χρυσής Αυγής,  ανατρέχοντας σε βάθος δωδεκαετίας (από το 2001) στις δαπάνες και τα έσοδά της στον έλεγχο που πραγματοποιεί στα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης στη Λεωφόρο Μεσογείων.

Τέσσερις ελεγκτές του ΣΔΟΕ, εξοπλισμένοι με φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και συνδεδεμένοι με το σύστημα Elenxis, διερευνούν τυχόν παράνομες χρηματοδοτήσεις ή το ενδεχόμενο να υπάρχουν εικονικές συναλλαγές.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση την παραγγελία των ανακριτών που δόθηκε την περασμένη εβδομάδα στο ΣΔΟΕ, θα πρέπει να ελεγχθούν σε βάθος όλα τα οικονομικά του κόμματος.

Συγκεκριμένα θα ελεγχθούν το βιβλίο εσόδων– εξόδων που είναι υποχρεωτικό να τηρείται, θα γίνουν έλεγχοι στους τραπεζικούς λογαριασμούς και θα ερευνηθούν όλες οι πηγές χρηματοδότησης, προκειμένου να γίνουν γνωστοί οι οικονομικοί πόροι και εάν υπάρχουν τυχόν παράνομες οικονομικές ενισχύσεις.

Ο έλεγχος εκτιμάται ότι μπορεί να διαρκέσει έως και δύο μήνες. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και ο έλεγχος πόθεν έσχες του ΣΔΟΕ στους κατηγορούμενους βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Μιχαλολιάκος, Παππάς και Λαγός ζήτησαν από τον εισαγγελέα των φυλάκων Κορυδαλλού να παραστούν στην ψηφοφορία για την άρση ασυλίας τους, ωστόσο η εισαγγελέας Πειραιά αρμόδια για τις φυλακές Κορυδαλλού Μαρία Τρουπή απέρριψε το αίτημά τους.

Tην Τετάρτη, η Βουλή αποφασίζει με μυστική ψηφοφορία, επι του αιτήματος των ανακριτών για άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Γερμενή, Μπούκουρα, Αλεξόπουλου, Κασιδιάρη, Παναγιώταρου και Ηλιόπουλου.

Την Πέμπτη, εξάλλου, συνεδριάζει η Ολομέλεια εφετών για να ορίσει εφέτη - ανακριτή, ο οποίος θα συνεχίσει την έρευνα προς κάθε κατεύθυνση.

Προφυλακιστέος και για το αδίκημα της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκε εξάλλου μετά την απολογία του στον ανακριτή ο Γιώργος ΡουπακιάςΟλόκληρη η απολογία του Ρουπακιά ΕΔΩ
Πηγή: Δημήτρης Καραστεφανής, Νewsdesk ΣΚΑΪ