Βορίδης: 20 εκατομμύρια ευρώ στο Ταμείο Αγροτικών Εγγυήσεων

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης ενεργοποιεί το Ταμείο Αγροτικών Εγγυήσεων.

Με απόφαση που υπέγραψε ο κ. Βορίδης εγκρίνει την πίστωση της πρώτης δόσης ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Υπουργείου που θα κατευθυνθεί στο Ταμείο Αγροτικών Εγγυήσεων.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του Ταμείου Αγροτικών Εγγυήσεων που συστήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων ανέρχεται στα 80 εκατομμύρια ευρώ και δύναται να φτάσει τα 400. Σημειώνεται ότι το εν λόγω ποσό διατίθεται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης για τη χρηματοδότηση Σχεδίων Βελτίωσης και για Μεταποίηση.

Ο Υπουργός με τη συγκεκριμένη απόφαση δίνει ενεργή υπόσταση στο πρώτο στην Ελλάδα και ένα από τα πρώτα και μεγαλύτερα στην Ευρώπη χρηματοδοτικά εργαλεία αυτού του είδους στον αγροτικό τομέα το οποίο στοχευμένα έρχεται να καλύψει μέρος του χρηματοδοτικού κενού στον πρωτογενή τομέα. 

Η υπογραφή της απόφασης αυτής έρχεται σε συνέχεια της δημοσίευσης της πρόσκλησης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων προς τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον συμμετοχής τους στο σημαντικό αυτό χρηματοδοτικό εργαλείο.
 

Πηγή: skai.gr