Βίντεο ντοκουμέντο: Σπείρα κλέβει μοτοσυκλέτα (VIDEO)

Στο βίντεο ντοκουμέντο του ΣΚΑΪ φαίνεται ο τρόπος δράσης των κακοποιών που τα τελευταία τρία χρόνια είχαν αφαιρέσει εκατοντάδες μοτοσυκλέτες από τα νότια προάστια. 

Δύο κακοποιοί μπαίνουν σε υπόγειο χώρο στάθμευσης και με γρήγορες κινήσεις κατευθύνονται σε μία μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού. Ο ένας από αυτούς επιχειρεί χωρίς επιτυχία να σπάσει το τιμόνι. 

Στο σημείο φτάνει και ένας τρίτος συνεργός του. Τότε ένα άλλο μέλος της σπείρας καταφέρνει να ξεκλειδώσει την μοτοσυκλέτα. Δευτερόλεπτα μετά βγαίνουν από το υπόγειο πάρκινγκ έχοντας κλέψει την μοτοσυκλέτα. 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, οι κακοποιοί έχουν αφαιρέσει τουλάχιστον 200 μοτοσυκλέτες από τα νότια προάστια. Επέλεγαν πάντα ακριβώς μοτοσυκλέτες από πεζοδρόμια και χώρους στάθμευσης. 

Οι αστυνομικοί της ομάδας Ζ κατάφεραν να εντοπίσουν τα μέλη της σπείρας την περασμένη Παρασκευή μετά από κλοπή στον Βύρωνα. Μάλιστα πέρασαν χειροπέδες σε έναν από αυτούς. Πρόκειται για έναν 26χρονο με καταγωγή από την Αρμενία. 

Κατά τη διάρκεια καταδίωξης οι αστυνομικοί της ομάδας Ζ κατάφεραν να συλλάβουν το ένα άτομο στην λεωφόρο Βουλιαγμένης στο ύψος του Αγίου Δημητρίου. Ένα άλλο μέλος της σπείρας που οδηγούσε και κλεμμένη μηχανή εμβόλισε τους μοτοσυκλετιστές και κατάφερε να εξαφανιστεί στα γύρω στενά. Πλέον οι άνδρες της Ασφάλειας αναζητούν τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας. 

Πηγή: skai.gr