Βίντεο drone του δρόμου που έκαναν οι κάτοικοι για να διασχίζουν τον Κερίτη

Πλάνα από ψηλά του δρόμου που κατασκεύασαν άγνωστοι και που ενώνει τις όχθες του ποταμού Κερίτη καταγράφει βίντεο από drone. 

Εδώ και ένα μήνα, οπότε έπεσε η ιστορική γέφυρα του Κερίτη, πολλά χωριά είχαν αποκοπεί και οι κάτοικοι βρίσκονταν σε απόγνωση.

Ομάδα ατόμων συγκεντρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο σημείο, και ξεκίνησαν οι εργασίες για την δημιουργία δρόμου που θα ενώνει τις όχθες του ποταμού. Μέσα σε λίγες ώρες, το πρωί του Σαββάτου, οι εργασίες είχαν ολοκληρωθεί και οι κάτοικοι ήταν ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα!



Παρέμβαση του Εισαγγελέα Χανίων;

Για την πρωτοβουλία των πολιτών και τη δημιουργία του δρόμου ενημερώθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης, ο οποίος τόνισε πως παρεμβάσεις σε ποτάμια και  ρέματα έχει μόνο η περιφέρεια

Τόνισε πως για το πέρασμα- δρόμος δεν υπάρχει καμία μελέτη, δεν υπάρχει καμία έγκριση και στόχος είναι να μην θρηνήσουν άλλα θύματα. Για τον λόγο αυτό ζήτησε την παρέμβαση του Εισαγγελέα Χανίων.

«Kανείς ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΕΙΛΕΙ τον Χανιώτικο Λαό με τις δύο ” Φονικές ” απανωτές Θεομηνίες που του έτυχαν………κάθε μέρα Νέες Ζημιές βρίσκουμε οπου και να πάμε……Ατέλειωτες Καταστροφές……Ατέλειωτο χάος στην γεωργική γή………Βομβαρδισμένα τοπία……. Ξέρουμε ο ένας τον άλλο…….. Ηρεμα ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ”ΚΑΖΑΝΙ ”….. η Γεωργία Νταγάκη είναι στο υπέροχο Ριζίτικο με την υπέροχη φωνή της….» γράφει ο Φοίβος – DJI που ανάρτησε το βίντεο στα social media και YouΤube.



Πηγή: cretapost.gr