Βιασμός 24χρονης: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση-Υπό έρευνα δύο ακόμα υποθέσεις

Εκχυμώσεις και ασελγείς πράξεις φαίνεται να δείχνει η ιατροδικαστική έκθεση για την 24χρονη που έπεσε θύμα βιασμού στη Θεσσαλονίκη,σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δικηγόρος της. Συμπλήρωσε ότι οι εκχυμώσεις παρατηρούνται στον αριστερό και δεξιό μηρό, στο πρώτο και τέταρτο τεταρτημόριο και τη μεσότητα.

Επίσης, ο δικηγόρος ανέφερε ότι έχει άλλες δυο υποθέσεις στο γραφείο του, παρόμοιες με αυτή της 24χρονης.

«Στο γραφείο μου υπάρχουν καταγγελίες, σε μένα προσωπικά, ότι υπάρχει κύκλωμα που προωθεί γυναίκες σε πάρτι» είπε αρχικά, και πρόσθεσε ότι δύο γυναίκες έχουν καταγγείλει βιασμό τους «κατά τον ίδιο τρόπο» το 2016 και 2018, αντίστοιχα.

Πάντως, υποστήριξε πως οι φερόμενοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της 24χρονης δεν είναι τα ίδια πρόσωπα με τις νέες καταγγελίες.

Σε κάθε περίπτωση ο δικηγόρος συνεχάρη την 24χρονη για το θάρρος και την τόλμη της, η οποία σε μια κατάθεση ψυχής συγκλόνισε μιλώντας ανοιχτά για τον εφιάλτη που βίωσε το μοιραίο βράδυ της παραμονής πρωτοχρονιά στης σουίτα ξενοδοχείου.

Παράλληλα, έκανε έκκληση, γιατί όπως είπε γίνεται μια τεράστια προσπάθεια από ολόκληρη την κοινωνία και κυρίως από τις γυναίκες να βγει στο φως η αλήθεια και η πραγματικότητα, «να βγουν όλα τα θύματα που υπέστησαν βία χωρίς φόβο να καταγγείλουν το γεγονός αυτό».

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων στις οποίες υπεβλήθη η 24χρονη αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες . Αυτό αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές της Ιατροδικαστής Υπηρεσίας του ΑΠΘ, που διενεργούν τις σχετικές εξετάσεις για την ανεύρεση τυχόν ναρκωτικών ή άλλων ουσιών στον οργανισμό της 24χρονης καταγγέλλουσας.

Μάλιστα, κατά τις ίδιες πηγές, δείγματα που ελήφθησαν θα αποσταλούν σε εργαστήριο της Ελβετίας που διαθέτει εξειδικευμένο εξοπλισμό για την ανίχνευση συγκεκριμένων ναρκωτικών ουσιών.

Από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων θα εξαρτηθεί η περαιτέρω ποινική μεταχείριση των εμπλεκόμενων προσώπων στην υπόθεση και τυχόν αναβάθμιση της κατηγορίας. Μέχρι στιγμής κατέστη για την υπόθεση κατηγορούμενος ένας 27χρονος, ο οποίος διώκεται για γενετήσιες πράξεις χωρίς τη συναίνεση της παθούσας. Μετά την απολογία του - κατά την οποία αρνήθηκε την πράξη ισχυριζόμενος ότι όλα έγιναν με τη συναίνεση της 24χρονης- ο 27χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: Skai.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ