Εξι μνημεία κατεστραμμένα και σορό γυναίκας βγαλμένο από τον τάφο και τοποθετημένο απέναντι από εκεί που βρισκόταν ενταφιασμένο, αντίκρισαν κάτοικοι το απόγευμα της Δευτέρας στο νεκροταφείο του χωριού Πλατύ, του Δήμου Καλαμάτας. Ακόμα παραμένει άγνωστο γιατί κάποιος ή κάποιοι να ξεσπάσουν στους τάφους, αφού σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις οι ζημιές δεν έγιναν για να κλέψουν κάτι. 

Ολο το χωριό είναι ανάστατο με αυτό που έγινε και οι κάτοικοι απαιτούν να βρεθούν οι ένοχοι, γιατί δεν πάει άλλο όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος του χωριού Σπύρος Μαρούλης μιλώντας στο σάιτ της εφημερίδας Ελευθερία. Βανδαλισμοί στο νεκροταφείο έχουν γίνει και άλλες φορές, αλλά η ιεροσυλία των δραστών αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε ανεκτό όριο προσβάλλοντας τη μνήμη των νεκρών -ενώ καταστροφές προκάλεσαν και στην εκκλησία του νεκροταφείου.

"Λεηλάτησαν τάφους και στην εκκλησία έχουν ανακατέψει την Αγία Τράπεζα, πετάξανε και μια εικόνα κάτω και έσπρωξαν από τη θέση του το καντηλιέρι", μας είπε ο κ. Μαρούλης, ο οποίος δεν μπορούσε να πιστέψει τη νοσηρότητα αυτών που τόλμησαν να σπάσουν τον τάφο και να βγάλουν από μέσα το πτώμα της γυναίκας, ακουμπώντας το αντικριστά σε διπλανό μνήμα. Σε έναν άλλο τάφο επίσης έσπασαν την πλάκα και άδειασαν από το κασελάκι τα κόκαλα των νεκρών, μέσα στο ίδιο το μνήμα. Καταστροφές προκάλεσαν και σε άλλα 4 μνήματα σπάζοντάς τα, μεταξύ των οποίων και αυτό που ακόμα έφτιαχναν οι συγγενείς για το νεκρό τους τον οποίο έθαψαν πριν μερικές μέρες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται βανδαλισμοί στο νεκροταφείο του χωριού, "έχουν γίνει επανειλημμένα διάφορες λεηλασίες" μας είπε ο πρόεδρος. Κατά το παρελθόν έχουν πάρει σταυρούς, καντήλια και λιβανιστήρια από τους τάφους ή έχουν βρει σταυρούς σπασμένους, αλλά χθες "τα όρια ξεπεράστηκαν κατά πολύ, φτάσαμε να λέμε ότι δεν το χωράει ανθρώπινος νους, να βγάλουν τη νεκρή έξω...". Και πρόσθεσε ότι όλοι οι κάτοικοι όχι απλά προβληματίστηκαν με ό,τι έγινε, αλλά αισθάνθηκαν προσβολή απέναντι στους νεκρούς τους και δεν δέχονται αυτή την ασέβεια στη μνήμη τους.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις