Τσακαλώτος: Συνελήφθησαν οι δράστες της διάρρηξης στο γραφείο του

Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, συνελήφθησαν τα ξημερώματα, στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο νεαροί, ηλικίας 22 και 18 ετών, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και για φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Επιπλέον, ο 18χρονος κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Τα δύο άτομα κατηγορούνται, μεταξύ άλλων και για τη διάρρηξη που είχε γίνει στο γραφείο του πρώην υπουργού Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδη Τσακαλώτου, στα Εξάρχεια, την εορταστική περίοδο του Πάσχα.

Οι δύο συλληφθέντες εντοπίστηκαν τα ξημερώματα από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε να εισέρχονται σε πολυκατοικία που στεγάζονται επαγγελματικά γραφεία, παραβιάζοντας την κεντρική πόρτα. Αρχικά, ακινητοποίησαν τον 22χρονο κατά την έξοδο του από την πολυκατοικία. Στη συνέχεια, μπήκαν στην πολυκατοικία και μετά από αναζητήσεις εντόπισαν τον 18χρονο να κρύβεται στο μπάνιο γραφείου που είχαν προηγουμένως διαρρήξει, σπάζοντας την πόρτα του.

Από την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε στην πολυκατοικία, διαπιστώθηκε ότι είχαν διαρρηχθεί γραφεία ισογείου, πρώτου, δευτέρου, τρίτου και τετάρτου ορόφου.

Στο παράθυρο ενός εκ των γραφείων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σφυρί, δύο κατσαβίδια, δύο ζεύγη γαντιών και τρεις φακοί που είχαν χρησιμοποιήσει νωρίτερα οι κατηγορούμενοι.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, μικροποσότητα κάνναβης, κινητά τηλέφωνα, κλειδιά και διάφορα τιμαλφή.

Σημειώνεται, ότι σε βάρος των κατηγορουμένων έχουν σχηματιστεί στο παρελθόν δεκάδες δικογραφίες για διαρρήξεις.

Οι συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις διαρρήξεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ