Τροχαίο δυστύχημα στα Χανιά: «Έσβησε» πιλότος της ομάδας ΖΕΥΣ

Την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο των Χανίων άφησε το βράδυ της Πέμπτης ο 33χρονος πιλότος της ομάδας «ΖΕΥΣ», Μανόλης Γαρεφαλάκης βυθίζοντας στο πένθος οικογένεια, συγγενείς και φίλους. 

Σύμφωνα με το neakriti.gr, ο οδηγός της μηχανής μεγάλου κυβισμού, κινούνταν στο ρεύμα της Λ. Σούδας, όταν υπό αδιευκρίνιστες  συνθήκες εισέβαλε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και προσέκρουσε σε φράχτη. Στο σημείο έσπευσε άμεσα το ΕΚΑΒ, ωστόσο ήταν αργά, καθώς ο 33χρονος ήταν ήδη νεκρός. 

Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, εξετάζεται το ενδεχόμενο στο θανατηφόρο τροχαίο να εμπλέκεται και δεύτερη μηχανή.

Ποιος ήταν ο Μανόλης Γαρεφαλάκης 

Βαρύ είναι το πένθος και για την Πολεμική Αεροπορία, καθώς ο Μανόλης, με καταγωγή το Ηράκλειο, ήταν πιλότος στην 343 Μοίρα της 115 Πτέρυγας Μάχης στην αεροπορική βάση της Σούδας.

Συγκεκριμένα, ο Υποσμηναγός  Εμμανουήλ Γαρεφαλακης ήταν Αφηγητής της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ».
Εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2006 και το 2012, τοποθετήθηκε στην 116ΠΜ/336 Μοίρα σε αεροσκάφη Α-7Ε Corsair ΙΙ. Το 2014 τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΣΜΕΤ σε αεροσκάφη F-16 Block52+, ενώ από το 2015 υπηρετεί στην 343 Μοίρα.

Ο άτυχος πιλότος είχε περισσότερες από 700 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 500 ήταν σε αεροσκάφη F-16 και αποτέλεσε μέλος της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς».


 

Πηγή: ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ