Τρώνε πολύ και δε γυμνάζονται οι Έλληνες

Εθνικό είναι το πρόβλημα της παχυσαρκίας καθώς 4 στους 10 Έλληνες ξεπερνούν τα φυσιολογικά όρια βάρους. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η MRB για λογαριασμό του Ιδρύματος «Αριστείδης Δασκαλόπουλος», οι κύριες αιτίες του προβλήματος της παχυσαρκίας είναι το πολύ φαγητό και οι παχυντικές τροφές, ή έλλειψη σωματικής άσκησης αλλά και η άρνηση των υπέρβαρων για βελτίωση της κατάστασής τους.
Συγκεκριμένα, ένας στους 4 δηλώνει ότι δεν σκοπεύει να κάνει απολύτως τίποτα για να μειώσει το βάρος του.
Σχετικά με τα είδη της τροφής, το κόκκινο κρέας που τρώμε οι Έλληνες είναι 3 φορές πάνω από το κανονικό. Αντίθετα τα φρούτα και λαχανικά φτάνουν στο ένα τρίτο μόνο της ποσότητας που κανονικά θα έπρεπε να καταναλώνουμε.
Αλλο ένα σημαντικό εύρημα της έρευνας είναι ότι ένας στους δύο ερωτώμενους δηλώνει μέτρια έως και καθόλου ενημερωμένος σχετικά με τα θέματα διατροφής. Οι δύο κύριες πηγές ενημέρωσης για τα θέματα της διατροφής είναι το ραδιόφωνο και οι ενημερωτικές εκπομπές της τηλεόρασης ενώ εντυπωσιακά μικρό είναι το ποσοστό των ατόμων που ενημερώνονται από τους ειδικούς επιστήμονες, δηλαδή τους γιατρούς και τους διατροφολόγους.
Απογοητευτικά είναι τα αποτελέσματα σε ό,τι αφορά τη σωματική άσκηση. Το παράδοξο είναι ότι ενώ 9 στους 10 πιστεύουν ότι το να έχει κανείς μέσα στην ημέρα έστω και 30 λεπτά σωματική δραστηριότητα συνεχόμενα η διακεκομμένα, εν τούτοις το 25% δήλωσε ότι ούτε μια φορά μέσα στο δεκαπενθήμερο δεν κάνει τέτοιου είδους άσκηση!
Πηγή: skai.gr