Κλείσιμο

Τριτοκοσμικό κέντρο

Για ακόμα μία φορά η εκπομπή ΣΚΑΪ Δράση επανέρχεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, δίνοντας αυτή τη φορά το λόγο σε αρχιτέκτονες – πολεοδόμους, οι οποίοι κάλεσαν την τοπική και πολιτική εξουσία να διδαχθούν από τις δράσεις που εφαρμόζονται σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Η βιτρίνα της χώρας δεν μπορεί να μετατρέπεται σε τριτοκοσμικό κέντρο σημείωσαν οι αρχιτέκτονεςπολεοδόμοι Αδάμ Κωστίκας, Κατερίνα Πιτούλη και Δημήτρης Διαμαντόπουλος και εκτίμησαν ότι τα πολεοδομικά προβλήματα οφείλονται αποκλειστικά σε πολιτικές παραλείψεις και λάθος επιλογές. Παράλληλα τάχθηκαν υπέρ της λειτουργίας ανώτατου οργάνου σχεδιασμού και παρακολούθησης των πολεοδομικών ζητημάτων της πόλης, ενώ εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί ως προς την αποτελεσματικότητα των πεζοδρομήσεων.


src=/upload_files/Image/Grafikoulia/BIGakousteolo.png
Από την πλευρά του ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Μαρκόπουλος πρότεινε να λειτουργήσει η Αθήνα όπως κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, ξεκαθαρίζοντας πως δεν εννοεί το να υπάρχει ένα Ζέπελιν πάνω από τα κεφάλια των πολιτών. Η Αθήνα δεν έχει ανάγκη από ομάδα εργασίας, αλλά από αποφάσεις, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκόπουλος και πρόσθεσε πως θα αναλάβει πρωτοβουλία μαζί με το δήμαρχο Αθηναίων, προκειμένου να υπάρξει συννενόηση και συζήτηση για το τι μπορεί να γίνει.

Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ κα Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε πως δε συμφωνεί με το αίτημα για εκκαθάριση του κέντρου της Αθήνας από τους λαθρομετανάστες, ενώ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης ζήτησε να τεθεί όριο στους μετανάστες που μπορεί να δεχθεί η χώρα μας.

Για την υποβάθμιση του ιστορικού κέντρου ρωτήθηκε από το ΣΚΑΪ και ο Δήμαρχος Αθηναίων. Ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης υποστήριξε ότι δέχεται συγχαρητήρια απ’ όλη την Ευρώπη αναφορικά με τη δράση που αναπτύσσει ο Δήμος σε σχέση με τους άστεγους και τους μετανάστες και πρόσθεσε ότι όσοι περιφέρονται σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και διαμαρτύρονται δεν έχουν καμία πρόταση.

Ο δήμαρχος ζει σε εικονική πραγματικότητα όταν λέει ότι του δίνουν συγχαρητήρια οι ξένοι, σχολίασε μέσω του ΣΚΑΪ ο αρχιτέκτονας Αδάμ Κωστίκας και παρέπεμψε τον κ. Κακλαμάνη στις εκπομπές του ΣΚΑΪ όπου διατυπώνεται μία σειρά προτάσεων από διακεκριμένους και σκεπτόμενους αθηναίους πολίτες.

Πηγή: skai.gr