Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών και προσφύγων ανοικτά της Κρήτης- 3 νεκροί

Σε εξέλιξη παραμένει από χθες μεγάλη επιχείρηση διάσωσης του Λιμενικού Σωματος μετά τη βύθιση σκάφους με άγνωστο αριθμό μεταναστών και προσφύγων στη θαλάσσια περιοχή 12 ναυτικά μίλια ανατολικά της Κρήτης.

Τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους, ενώ 57 μετανάστες και πρόσφυγες περισυνέλεξε παραπλέον πλοίο. Οι σοροί με 19 διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Σητείας από ένα παραπλέον πλοίο και ένα ναυαγοσωστικό σκάφος του λιμενικού. 

Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι έντασης 7 μποφόρ, δυσχεραίνοντας το έργο της διάσωσης.

Στην περιοχή βρίσκονται ήδη πέντε παραπλέοντα πλοία, ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού, ένα περιπολικό του λιμενικού, ένα super puma της πολεμικής αεροπορίας και εντός ολίγου θα φτάσει και ένα αεροπλάνο του λιμενικού.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα κάποιος από τους επιβαίνοντες τηλεφώνησε στον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112, αναφέροντας ότι στο σκάφος στο οποίο επιβαίνει ο ίδιος και άλλα άτομα βρίσκεται σε δυσχερή θέση.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν, βρέθηκε στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης όπου και έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση.
 

Πηγή: skai.gr