Στους 74 ανέρχονται πλέον οι ταυτοποιημένοι νεκροί της καταστροφικής πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική, σύμφωνα με την νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Εβδομήντα εξ αυτών ταυτοποιήθηκαν από ιατροδικαστές καθότι βρέθηκαν απανθρακωμένοι, ενώ άλλοι τέσσερις είναι εγκαυματίες που κατέληξαν νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία της Αττικής.

Ένας άνδρας ανασύρθηκε νωρίτερα «νεκρός από πνιγμό» ανοιχτά της περιοχής Κόκκινο Λιμανάκι, στην Ραφήνα, όμως τα στοιχεία του δεν έχουν εξακριβωθεί.

Δεκατέσσερα άτομα παραμένουν αγνοούμενα, έναντι 25 που ήταν χθες, που σημαίνει πως οι αναγνωρισμένοι νεκροί αυξήθηκαν κατά έντεκα μέσα σε μια ημέρα ενώ οι αγνοούμενοι μειώθηκαν κατά τον ίδιο αριθμό. Οι έρευνες για τους αγνοούμενους συνεχίζονται.

Η Πυροσβεστική επίσης δεν διευκρινίζει πόσες σοροί παραμένουν μη ταυτοποιημένες στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομίας.

Χθες ο αριθμός των σορών που δεν είχαν αναγνωριστεί ανερχόταν σε 28, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, σε ορισμένες ενδέχεται να υπάρχει γενετικό υλικό περισσοτέρων του ενός ατόμων ή σε πολλές σορούς DNA του ιδίου ατόμου.

Στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς» εισήχθη σήμερα μια εγκαυματίας που νοσηλευόταν σε θάλαμο, καθώς επιδεινώθηκε η κατάστασή της.

Στις ΜΕΘ νοσηλεύονται πλέον 11 τραυματίες της φωτιάς.

Πηγή: skai.gr