Κλείσιμο

Τουρκικά αλιευτικά σκάφη νότια της Γαύδου – Σε επιφυλακή το Λιμενικό

Τουρκικά αλιευτικά σκάφη εντοπίστηκαν στην ελληνική αιγιαλίτιδα ζώνη, όπως αποκάλυψε η ηλεκτρονική έκδοση της «Καθημερινής» και ο δημοσιογράφος Βασίλης Νέδος. Αμέσως τέθηκαν σε επιφυλακή δυνάμεις του Λιμενικού οι οποίες παρακολουθούν την πορεία τους.

Τα τουρκικά αλιευτικά εντοπίστηκαν νότια της Γαύδου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησαν από την Αττάλεια και το Τσεσμέ και κατευθύνονται προς τη Μάλτα. Αρμόδιοι παράγοντες από το υπουργείο Ναυτιλίας, ανέφεραν στον ΣΚΑΪ ότι τέτοιες κινήσεις γίνονται κάθε χρόνο, με τουρκικά αλιευτικά να ταξιδεύουν προς τη Μάλτα για να ψαρέψουν τόνο.

Καθώς οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδιαίτερα αντίξοες τα σκάφη που δεν μπόρεσαν να διασχίσουν τις Κυκλάδες και να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς Μάλτα, ζήτησαν άδεια από τις αρμόδιες αρχές για να σταματήσουν νότια της Κρήτης. Στο εν λόγω σημείο φαίνεται ότι θα παραμείνουν τουλάχιστον έως το Σάββατο.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, σχολίασε ότι τέτοιου τύπου κινήσεις και παραβιάσεις απαντώνται κατά πάγια πρακτική με διαμαρτυρία στην τουρκική πλευρά.

Πηγή: skai.gr