Τον τρόπο αναπλήρωσης των χαμένων ωρών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση μελετά το υπουρ

Τρόπους αναπλήρωσης των χαμένων ωρών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, λόγω της απεργίας ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, μελετά το υπουργείο Παιδείας.
Όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Κωνσταντίνος Ράμας, εξετάζεται δέσμη μέτρων, μεταξύ των οποίων είναι η ενίσχυση των κύριων μαθημάτων με περισσότερες ώρες και η παράταση του ημερήσιου προγράμματος.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Δημήτρης Μπράτης δήλωσε στο σταθμό μας ότι οι δάσκαλοι θα συμβάλουν στην αναπλήρωση των ωρών και υπογράμμισε ότι η ΔΟΕ έχει ζητήσει την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού. Όπως τόνισε, οι δάσκαλοι ζητούν δέσμευση του υπουργείου για επίλυση των οικονομικών προβλημάτων του κλάδου σε βάθος χρόνου.
Η Ομοσπονδία των δασκάλων αποφάσισε συνέχιση των κινητοποιήσεων για 6η εβδομάδα, ενώ απεργία από την Τρίτη έως και την Πέμπτη εξήγγειλε και η ΟΛΜΕ.
24ωρη απεργία έχουν προγραμματίσει και οι Πανεπιστημιακοί για την Τετάρτη, ημέρα που επρόκειτο να συζητηθεί στη Βουλή η αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, για την ίδρυση μη κρατικών Πανεπιστημίων. Η συζήτηση ωστόσο αναβλήθηκε, μετά από σχετικό αίτημα του εισηγητή του ΠΑΣΟΚ.
Πηγή: skai.gr