Το χρονικό της επίθεσης στον ΣΚΑΪ και οι κάμερες

Το παζλ των ακριβών κινήσεων των δραστών της τρομοκρατικής επίθεσης στον ΣΚΑΪ προσπαθεί να συνθέσει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες οι αστυνομικοί εκτιμούν πως τριμελής ομάδα κρούσης, που επέβαινε στο μαύρο Opel Corsa, τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό στο κιγκλίδωμα της λεωφόρου Εθνάρχου Μακαρίου, μπροστά στο κτήριο του ΣΚΑΪ, μεταξύ 1:40 και 1:45 μετά τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράψει την κίνηση του αυτοκινήτου, όμως οι δράστες φαίνεται πως είχαν μελετήσει τον χώρο και τοποθέτησαν την βόμβα σε «τυφλό» σημείο.

Λίγα λεπτά αργότερα, στις 1:55 και στις 1:57, δύο διαφορετικά άτομα κάνουν προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στον ιστότοπο zougla και στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, δίνοντας χρονικό περιθώριο 45 λεπτά. Το στίγμα των τηλεφώνων, που δεν έχουν ξαναχρησιμοποιηθεί, εντοπίζεται στο κέντρο της Αθήνας.

Στις 2:10 άνδρες της άμεσης δράσης φτάνουν στην περιοχή, αποκλείουν τον χώρο και αρχίζουν την εκκένωση του κτηρίου.

Είκοσι-επτά λεπτά αργότερα, στις 2:37, σημειώνεται ισχυρότατη έκρηξη, η οποία προκαλεί σοβαρές ζημιές, κυρίως στην πρόσοψη του κτηρίου του ΣΚΑΪ. Κάτοικοι ξυπνούν και προσπαθούν πανικόβλητοι να καταλάβουν τι συνέβη.

Η βόμβα εκτιμάται πως περιείχε επτά έως 10 κιλά δυναμίτιδας, συν νιτρικό αμμώνιο και αμμωνιοδυναμίτιδα ή ζελατοδυναμίτιδα.

Ανάμεσα στα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα και στην έκρηξη οι δράστες εγκατέλειψαν το Opel και το πυρπόλησαν, στα άνω Πετράλωνα. Εικάζεται ότι στην ίδια περιοχή τους περίμενε δεύτερο όχημα διαφυγής, το οποίο χειριζόταν υποστηρικτική ομάδα.

Το καμένο αυτοκίνητο απομακρύνθηκε με γερανό και μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Έφερε πλαστές πινακίδες και κατά πάσα πιθανότητα ήταν κλεμμένο, αν και η Σήμανση δεν έχει ακόμα αντλήσει περισσότερες πληροφορίες από τον αριθμό πλαισίου.
Πηγή: skai.gr