Το Χαμόγελο του παιδιού: Αύξηση 40,9% της βίας σε παιδιά μέσα στην Πανδημία

Το Χαμόγελο του παιδιού: Αύξηση 40,9% της  βίας σε  παιδιά μέσα στην Πανδημία

Δεκάδες προβλήματα στην ψυχοσύνθεση των παιδιών και των οικογενειών τους έχει δημιουργήσει ο νέος κορωνοϊός. Σύμφωνα με στατιστικά που συγκεντρώνει «Το Χαμόγελο του Παιδιού», αυξήθηκε κατακόρυφα το ποσοστό των παιδιών που χρειάστηκε τη βοήθεια του Οργανισμού.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι καταγγελίες για περιστατικά βίας και κακοποίησης αυξήθηκαν κατά 40,9%. Όπως δήλωσε ο Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος στο «Χαμόγελο του Παιδιού», στην εκπομπή SocialNet με τον Φώτη Καρύδα, από την ημέρα που ξέσπασε η πανδημία στη χώρα μας περισσότερα από 21.000 παιδιά και οικογένειες χρειάστηκαν στήριξη.   

«Για τα παιδιά η Covid-19 αποτελεί ένα δράμα με πολλές επιπτώσεις, τόσο στην ψυχοσύνθεση του παιδιού όσο και της οικογένειάς του. Στο διάστημα αυτό αυξήθηκαν κατά 72,8% τα παιδιά που παρακολούθησε το πολυϊατρείο, κατά 25.9% τα παιδιά με προβλήματα υγείας, ενώ το ποσοστό των παιδιών και των οικογενειών που αντιμετωπίζει προβλήματα διαβίωσης αυξήθηκε κατά 45,5%. Μέχρι τώρα έχουμε στηρίξει 21.000 παιδιά και οικογένειες», υπογράμμισε ο κ. Γιαννόπουλος.  

Συγκλονιστική είναι και η αύξηση των περιστατικών βίας και κακοποίησης. Όπως ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος, οι ανώνυμες και επώνυμες καταγγελίες για ανάλογα περιστατικά αυξήθηκαν κατά 40.9%. «Έχει αυξηθεί η βία. Παιδιά εκδηλώνουν τάσεις αυτοκτονίας, άλλα παιδιά χτυπάνε χωρίς λόγο συνομήλικούς τους στις πλατείες ενώ η ένταση προκαλεί θυμό», υπογράμμισε.  

 Κατά τη διάρκεια της εκπομπής  πρόεδρος στο «Χαμόγελο του Παιδιού» αναφέρθηκε και στη δημιουργία από τον Οργανισμό της Smile Academy, μίας Ακαδημίας με φυσική και ψηφιακή παρουσία, η οποία στοχεύει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, ικανοτήτων, στάσεων ζωής και συνηθειών και απευθύνεται τόσο σε μικρούς όσο και σε μεγάλους. 

Πηγή: skai.gr