Το συκλονιστικό βίντεο από τη διάσωση των 4 επιβαινόντων του ιστιοφόρου στον Σαρωνικό

Συγκολίζουν οι εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό Σώμα από τη διάσωση των τεσσάρων ατόμων που βρίσκονταν στο ιστιοφόρο με ονομασία «Εβελίνα» που έπλεε το πρωί ακυβέρνητο στον Σαρωνικό.

Σήμα κινδύνου εξέπεμψε στο λιμενικό, τις βραδινές ώρες χθες, 29 Δεκεμβρίου 2019, το ιστιοφόρο σκάφος “ΕΒΕΛΙΝΑ” καθώς παρουσίασε μηχανική βλάβη και απώλεια ιστίων στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της νησίδας του Αγ. Γεωργίου στον Σαρωνικό. Μάλιστα λόγω των ισχυρών ανέμων που ξεπερνούσαν τα 9 μποφόρ οι τέσσερις επιβάτες του έπρεπε να το εγκαταλείψουν.

Η διάσωση πραγματοποιήθηκε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, με το πλήρωμα του ελικόπτερου του πολεμικού ναυτικού να επανειλημμένες προσπάθειες προκειμένου να προσεγγίσει το ιστιοφόρο εν μέσω θαλασσοταραχής όμως δεν κατέστη δυνατή η ρυμούλκηση του. Ως εκ τούτου αμεσα απογειώθηκε ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και ενημερώθηκαν τα παραπλέοντα πλοία.

Η περιπέτεια τους τελείωσε αισίως με τους τρεις εκ των επιβαινόντων να παραλαμβάνονται το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού ενώ ο τέταρτος από παραπλέον δεξαμενόπλοιο.

Το προαναφερόμενο ιστιοφόρο το οποίο έπλεε από τον Ισθμό της Κορίνθου με προορισμό το Λαύριο, παραμένει ακυβέρνητο στην περιοχή.

Πηγή: skai.gr