Το σχέδιο για την αυστηρότερη δίωξη του «Ρουβίκωνα»

Τα συνθήματα με σπρέι στο σπίτι του Άρη Πορτοσάλτε και τα φειγ βολάν με υβριστικά συνθήματα εναντίον του δημοσιογράφου αποτέλεσαν την αφορμή που έψαχνε η Κυβέρνηση για να σκληρύνει τη στάση της απέναντι στον «Ρουβικωνα», σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της Καθημερινής.

Η Νέα Δημοκρατία είχε άλλωστε εξαγγείλει την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου πριν από τις εκλογές του καλοκαιριού και την ανάδειξή της σε Κυβέρνηση.

Την ενέργεια της αναρχικής ομάδας στο σπίτι του δημοσιογράφου καταδίκασαν με αναρτήσεις τους στο Twitter κυβερνητικά στελέχη όπως ο Ν. Δένδιας και προχθές, σε τηλεοπτική συνέντευξη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προανήγγειλε το σχέδιο για την κακουργηματική δίωξη των μελών της αναρχικής ομάδας.

Η «Καθημερινή» ζήτησε διευκρινίσεις από τους αξιωματούχους που επεξεργάζονται τη νομοθετική ρύθμιση. 

Εξήγησαν ότι αδικήματα όπως η διατάραξη οικιακής ειρήνης, η απειλή, και η φθορά, τα οποία τιμωρούνται ως πλημμελήματα, στο εξής, θα διώκονται σε βαθμό κακουργήματος εφόσον αυτά τελούνται κατ' εξακολούθηση και υπό την ομπρέλα συμμορίας.

Ως συμμορία, όχι εγκληματική οργάνωση φωτογραφίζεται η αναρχική ομάδα.

«Μπορεί να μη χρησιμοποιούν όπλα αλλά οι δράσεις τους έχουν το στοιχείο της βίας, της ψυχολογικής βίας» τόνισαν.

Το νομοθέτημα πάντως παραμένει υπό διαμόρφωση και αρμόδιες κυβερνητικές πηγές επεσήμαναν ότι πρέπει να αποφύγουν έναν «δρακόντειο νόμο».

Την ίδια ώρα, τα μέλη της αναρχικής ομάδας πυκνώνουν τη δράση τους. Εκτός της περίπτωσης Πορτοσάλτε, σε διάστημα μερικών ημερών έχουν μπει στο ιατρείο του ψυχιάτρου του Κορυδαλλού Αθ. Δουζένη, ασκώντας του ψυχολογική βία και το βράδυ της Παρασκευής ο γυναικείος τομέας της ομάδας επανέλαβε κάτι παρόμοιο στο ιατρείο γυναικολόγου.

Η αναρχική συλλογικότητα καλεί ακόμα σε συναντήσεις σε γειτονιές της Αθήνας στις οποίες προπαγανδίζει την ιδεολογία του «μαχητικού συνδικαλισμού».

Επίσης, σε ανάρτηση στο Facebook ιδρυτικό μέλος της ομάδας σχολίασε με αφορμή τη δήλωση Χρυσοχοΐδη : «Το να υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία είναι ένα ενδεχόμενο που το έχουμε επεξεργαστεί το έχουμε  συζητήσει και φυσικά θα το αντιμετωπίσουμε».

Τις εξελίξεις παρακολουθούν με ενδιαφέρον ξένες διπλωματικές αντιπροσωπείες.