Το νέο εμπορικό σήμα για τα μακεδονικά προϊόντα και τι συμβολίζει

Η κα Λατινοπούλου Αφροδίτη, μέλος της Επιτροπής προώθησης των Μακεδονικών προϊόντων και στέλεχος της ΝΔ μίλησε στο στο ΣΚΑΙ και την εκπομπή Αταίριαστοι για το νέο εμπορικό σήμα των μακεδονικών προϊόντων και τον συμβολισμό του.

Όπως εξήγησε το «Μ» του σήματος των μακεδονικών προϊόντων είναι το αρχικό όνομα της Μακεδονίας.

"Θέλαμε να είναι πολύ μικρό ένα μίνιμαλ σήμα, το οποίο θα ήταν εύκολο στο να τυπωθεί, να χρησιμοποιηθεί και επειδή θα χρησιμοποιηθεί σε πολύ μικρό μέγεθος μπροστά στα προϊόντα θέλαμε να είναι ευδιάκριτο χωρίς να δημιουργεί κάποια σύγχυση για το τι μπορεί να σημαίνει.»

Αναφορικά με την προώθηση του στο εξωτερικό δήλωσε πως: 

«Εμείς θέλαμε να δημιουργηθεί ένα σήμα ενιαίο για όλα τα προϊόντα διότι γνωρίζαμε πολύ καλά ότι υπήρχε σύγχυση στο εξωτερικό. Αυτή η σύγχυση συνεχίζει να υπάρχει ακόμα και σήμερα. Άρα αυτό που θέλαμε είναι όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις που έχουν μακεδονικά προϊόντα να υιοθετήσουν ένα κοινό σήμα, το οποίο με το που το βλέπει το διεθνές καταναλωτικό κοινό να καταλαβαίνει ότι πρόκειται για μακεδονικά προϊόντα, Ελληνικά. Αυτό θα γίνει με μια επικοινωνιακή καμπάνια που θα γίνει στην πορεία."

Για το GR που είναι με κεφαλαία τονίζει πως παραπέμπει στην Ελλάδα στα αγγλικά (Greece) ενώ για την αντίδραση των επιχειρήσεων αναφέρει πως "υπάρχουν ήδη 2000 αιτήσεις επιχειρήσεων που θέλουν να υιοθετήσουν το συγκεκριμένο σήμα, αριθμός που είναι αρκετά μεγάλος μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα δεδομένου πως 4000 επιχειρήσεις χρησιμοποιούν μακεδονικά προιόντα".

Αναφορικά με το πότε θα αρχίσουν να ταξιδεύουν τα μακεδονικά προϊόντα με αυτό το σήμα υπογράμμισε πως «πρώτα θα πρέπει να κατοχυρωθεί το σήμα στο Αλικάντ της Ισπανίας, μετέπειτα προωθούμε το σήμα στις επιχειρήσεις και με το που είναι έτοιμο προχωράμε στην υιοθέτηση του».  

Πηγή: skai.gr