Το ενδεχόμενο εμπρησμού του ξενοδοχείου στη Συγγρού διερευνούν οι αρχές (vid)

Για σοβαρές ενδείξεις εμπρησμού στο ξενοδοχείο, στο οποίο και εκδηλώθηκε πυρκαγιά νωρίτερα σήμερα, κάνουν λόγο οι αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εντόπισαν μπιτόνια με εύφλεκτο υγρό μετά την κατάσβεση.

Συγκεκριμένα τα μπιτόνια με εύφλεκτο υγρό, καθώς και υπολείμματα αυτών, βρέθηκαν σε δωμάτια του 1ου και του 2ου ορόφου

Ειδικότερα, στον διάδρομο του 2ου ορόφου, μπροστά στα δωμάτια 201 και 202, βρέθηκαν άθικτα δύο πλαστικά μπιτόνια με εύφλεκτο υγρό, ενώ ένα ίδιο μπιτόνι βρέθηκε και στον πρώτο όροφο.

Όπως προέκυψε από την αυτοψία στο χώρο, η φωτιά ξεκίνησε από τον διάδρομο του πρώτου ορόφου, πιθανότατα έξω από δωμάτιο, το οποίο έχει υποστεί ζημιές, όπως και ο διπλανός χώρος.

Τα ευρήματα οδηγούν τους ανακριτικούς υπαλλήλους στην υπόνοια ότι κάποιος είχε σκοπό να βάλει φωτιά σε πολλά σημεία, προκειμένου να επεκταθεί ταχύτερα στο κτήριο, αλλά για άγνωστο λόγο δεν ολοκλήρωσε την πράξη του.

Σημειώνεται πως στην αστυνομία την ίδια ώρα έχουν φτάσει καταγγελίες για διενέξεις του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου και περίοικους.

Υπενθυμίζεται ότι από τους Πυροσβέστες απεγκλωβίστηκαν 20 άτομα εκ των οποίων τρεις μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Αττικό Νοσοκομείο.

Πρόκειται για δύο γυναίκες και έναν άνδρα.

Η μία κοπέλα 24 ετών έχει διασωληνωθεί καθώς έχει εισπνευστικά εγκαύματα. Άλλη μία κοπέλα παρουσιάζει αναπνευστικά προβλήματα εντούτοις ενδέχεται να πάρει εξιτήριο ακόμη και σήμερα.

Ο άνδρας έχει κάταγμα στον αγκώνα.

Από τους απεγκλωβισθέντες, οι τρεις κατέβηκαν μέσω κλιμακοφόρου οχήματος της Πυροσβεστικής, ενώ οι υπόλοιποι απομακρύνθηκαν με την βοήθεια των πυροσβεστών από το εσωτερικό κλιμακοστάσιο του ξενοδοχείου.

Οι αρχές διεξάγουν έρευνα για το περιστατικό.

Πηγή: skai.gr