Το εγκληματικό προφίλ του συνεπιβάτη του Ριζάι

Επικίνδυνο ηγετικό μέλος εκβιαστικής οργάνωσης χαρακτηρίζουν οι Αρχές τον 45χρονο Αλβανό που συνελήφθη τυχαία μέσα σε πολυτελές θωρακισμένο αυτοκίνητο που επέβαινε ο Αλκέτ Ριζάι και ένα ακόμα ηγετικό μελος στη περιοχή της Λαμίας

Ο 45χρονος είναι ο δράστης για το αιματοκύλισμα σε μπαρ στην Γλυφάδα. Πυροβόλησε τον Οκτώβρη του 2017 τουλάχιστον τέσσερις φορές, κατά δύο αλλοδαπών, με αποτέλεσμα τον θάνατο του ενός και τον τραυματισμό δυο θαμώνων.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές πρόκειται για υπαρχηγό εκβιαστικής οργάνωσης και ερευνώνται τα συχνά ταξίδια και οι διαδρομές του σε Βρετανία, Αλβανία, Ελλάδα.

Σύμφωνα με την έρευνα των αρχών κίνητρο της ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας είναι οι μεταξύ τους διαφορές, λόγω της εμπλοκής τους σε ποινικά αδικήματα που σχετίζονται με διακίνηση ναρκωτικών, εκβιάσεις κ.λπ. αξιόποινες πράξεις.

Η πρώτη «κεφαλή» της οργάνωσης φέρεται να είναι ο οδηγός του οχήματος που μετέφερε τον ΡΙζάι και τον 45χρονο. 

Ένας ακόμα υπαρχηγός φέρεται να ένας είναι ο ημεδαπός, ο οποίος δολοφονήθηκε από άγνωστους δράστες την 28-12-2020, έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη και οποίος από έρευνα των αρχών προέκυψε ότι ήταν παρών στο περιστατικό των πυροβολισμών στο μπαρ της Γλυφάδας.

Ο 45χρονος Αλβανός από άλλη έρευνα, που διενήργησε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εμπλέκεται και σε υπόθεση απόπειρας εκβίασης σε βάρος καταστηματάρχη εμπορίας και επισκευής αυτοκινήτων, τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, σε περιοχή της Αττικής.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 45χρονος συμμετείχε σε εγκληματική οργάνωση (10) συνολικά ατόμων, τα οποία απαίτησαν εκβιαστικά από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος να επιστραφεί σε μέλος της εγκληματικής οργάνωσης ποσό 10.000 ευρώ, μετά από αγοραπωλησία οχήματος.
Ακόμα προκάλεσαν επικίνδυνες σωματικές βλάβες στον ιδιοκτήτη και σε δύο ακόμα άτομα, καθώς και υλικές ζημιές τουλάχιστον 70.000 ευρώ σε τρία εκθεσιακά αυτοκίνητα.

Για την υπόθεση αυτή υποβλήθηκε πρόσφατα και συγκεκριμένα την 11-01-2021, ποινική δικογραφία στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, για εγκληματική οργάνωση, απόπειρα εκβίασης, επικίνδυνες σωματικές βλάβες και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Σημειώνεται ότι οι εμπλεκόμενοι, στο σύνολό τους, έχουν βεβαρυμμένο ποινικό παρελθόν για εκβίαση καταστηματαρχών με το πρόσχημα παροχής προστασίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ναρκωτικά, ληστείες, υπεξαίρεση, σωματικές βλάβες κ.λπ. αδικήματα.

Πηγή: skai.gr