Το 3ο START School of Code στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων

καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δωρεάν μαθημάτων προγραμματισμού για άνεργους νέους ξεκινά μέσα στον Οκτώβριο στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.

Είναι ο 3ος κατά σειρά εκπαιδευτικός κύκλος του START School of Code: Full Stack Developer Bootcamp που πραγματοποιείται από τη Socialinnov στο πλαίσιο του προγράμματος START Project, του σύγχρονου εκπαιδευτικού κόμβου ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων. Το πρόγραμμα που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2019, ανάμεσα στις δράσεις του START Project, διασυνδέει τους απόφοιτους απευθείας με την αγορά εργασίας και υλοποιείται δωρεάν με την υποστήριξη του Ελληνικού φιλανθρωπικού ιδρύματος, της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (EATA) καθώς και της εταιρείας iTechScope.

Οι δύο πρώτοι εκπαιδευτικοί κύκλοι του προγράμματος σε Front-End και Back-End τεχνολογίες ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τον περασμένο Μάρτιο. Σε αυτούς, συμμετείχαν συνολικά 31 άτομα, χωρίς προϋπηρεσία στον προγραμματισμό, με 110 ώρες εκπαίδευση ανά κατεύθυνση. Ήδη, έντεκα από τους συμμετέχοντες εργάζονται σε εταιρείες στον τομέα της τεχνολογίας.

Μέσα στον Οκτώβριο ξεκινά ο 3ος κύκλος του START School of Code που θα συνδυάζει τα μαθήματα των δύο προηγούμενων κύκλων: Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα Full Stack Developer Bootcamp εστιάζει στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς, προσφέροντας στους 25 συμμετέχοντες που θα επιλεγούν τις απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις που πρέπει να έχει ένας προγραμματιστής για το Web. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, θα δοθεί η δυνατότητα στους αποφοίτους να συμμετάσχουν δωρεάν σε εξετάσεις για δύο πιστοποιήσεις της Microsoft, σε προγραμματισμό Front-Εnd και Back-End.

Ο νέος εκπαιδευτικός κύκλος του START School of Code: Full Stack Developer Bootcamp, συνολικής διάρκειας 240 διδακτικών ωρών, θα ολοκληρωθεί σε διάστημα έξι μηνών, από τον Οκτώβριο του 2020 έως τον Μάρτιο του 2021. Παράλληλα με τα μαθήματα που είναι διαμορφωμένα στην ελληνική γλώσσα, θα υλοποιηθούν εργαστήρια επαγγελματικής ενδυνάμωσης με στόχο τη σύνδεση των αποφοίτων με την αγορά εργασίας.

Απαραίτητες προϋποθέσεις συμμετοχής, είναι οι βασικές γνώσεις αγγλικών και HTML & CSS καθώς και όσοι λάβουν μέρος στο πρόγραμμα να είναι άνεργοι.

«Η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων υποστηρίζει ένθερμα τη νέα εκπαιδευτική πρωτοβουλία του START Project καθώς αυτή προσφέρει πολύτιμες ψηφιακές δεξιότητες και γνώσεις προγραμματισμού σε άνεργους νέους, διασυνδέοντάς τους άμεσα με την αγορά εργασίας, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Είμαστε χαρούμενοι που ο νέος κύκλος του START School of Code θα φιλοξενηθεί στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, το σύγχρονο αυτό κέντρο καινοτομίας και πολιτισμού, που αποτελεί χώρο δημιουργίας και έμπνευσης για την υλοποίηση τέτοιων πρωτοποριακών εκπαιδευτικών προγραμμάτων», τονίζει ο Βαγγέλης Βλάχος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΤΑ.

«Για όλους εμάς στη Socialinnov αποτελεί μεγάλη χαρά και τιμή που έχουμε δίπλα μας, αρωγούς, το Eλληνικό Φιλανθρωπικό Ίδρυμα και την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (EATA). Όπως προκύπτει από πρόσφατη έρευνα της Socialinnov, οι εταιρείες ψάχνουν καταρτισμένο προσωπικό στις γλώσσες προγραμματισμού του Web. Πάνω από 6 στις 10 μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα δηλώνουν πως υπάρχει σοβαρή αδυναμία εύρεσης προσωπικού με τις ψηφιακές δεξιότητες που τους είναι απαραίτητες. Στόχος μας είναι μέσα από τα καινοτόμα εκπαιδευτικά μας προγράμματα να προσφέρουμε στους συμμετέχοντες ψηφιακές δεξιότητες που θα τους οδηγήσουν σε νέες επαγγελματικές προοπτικές», επισημαίνει η Στέλλα Ψαρρού, Διευθύντρια της Socialinnov.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τον τρόπο δήλωσης συμμετοχής θα βρείτε στο: https://www.startproject.gr/school-of-code/.

Πηγή: skai.gr