Τις θέσεις του για τη διεκδίκηση της πρυτανείας του ΑΠΘ παρουσίασε ο Δ. Κισκίνης

Το πλήρες σχήμα με το οποίο κατεβαίνει ως επικεφαλής και τις θέσεις, με τις οποίες θα διεκδικήσει την πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στις εκλογές της 16ης Μαϊου, ανακοίνωσε επίσημα σήμερα ο καθηγητής χειρουργικής, Δημήτρης Κισκίνης.
Στο πλευρό του, ως υποψήφιοι αντιπρυτάνεις θα είναι ο Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής, Δημήτρης Τολίκας, ο καθηγητής Γεωπονικής, Γεράσιμος Μαρτζόπουλος και ο καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης, Μιλτιάδης Παπανικολάου.
Κεντρικός στόχος του κ. Κισκίνη είναι η ανάπτυξη κέντρων αριστείας και η ενίσχυση της έρευνας, ώστε το πανεπιστήμιο να συναγωνίζεται τα καλύτερα του ευρωπαϊκού χώρου.
Σε συνέντευξη Τύπου, ο κ. Κισκίνης και οι συνεργάτες ανακοίνωσαν ότι θα επιδιώξουν τη σύνδεση του πανεπιστημίου με την κοινωνία, ενώ κάθε έτος της τετραετούς θητείας τους θα αφιερωθεί στις ενότητες: πολιτισμός, υγεία - διατροφή, τεχνολογία, περιβάλλον.
Οι υποψήφιοι δεσμεύτηκαν για εξοικονόμηση χρημάτων, πέραν των κρατικών κονδυλίων, μέσα από την ανακατανομή πόρων, τη διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων από φορείς της πόλης, την αξιοποίηση προγραμμάτων της ΕΕ και τη βέλτιστη διαχείριση της περιουσίας του πανεπιστημίου, ενώ για την έλλειψη προσωπικού, πρότειναν σχεδιασμό για την καλύτερη αξιοποίησή του, παράλληλα με τη χρήση των νέων τεχνολογιών, κυρίως στις γραμματείες των σχολών.
Στις βασικές τους θέσεις περιλαμβάνονται ακόμη η ίδρυση γραφείου φοιτητικής μέριμνας, η βελτίωση των συνθηκών σίτισης, στέγασης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των φοιτητών, η ίδρυση εκδοτικού οίκου και η ενίσχυση του πανεπιστημιακού τυπογραφείου για τα πανεπιστημιακά συγγράμματα, η χωρική ανάπτυξη της πανεπιστημιούπολης, η αύξηση των αναγνωστηρίων των βιβλιοθηκών κ.ά.
Υποψήφιοι για την πρυτανεία είναι μέχρι στιγμής ο αντιπρύτανης Χρηστογεώργης Καλτσίκης, ο Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών, Ανέστης Φιλιππίδης, ο πρόεδρος του τμήματος Φυσικής, Στέργιος Λογοθετίδης, ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής, Αναστάσιος Μάνθος και ο καθηγητής Χειρουργικής, Αθανάσιος Σακαντάμης.
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr