Τις προτάσεις για την αναπλήρωση του διδακτικού χρόνου που χάθηκε τις ημέρες της απεργίας συζητά το

Συνεδριάζει από το πρωί το Διοικητικό Συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας προκειμένου να συζητήσει όλες τις προτάσεις για την αναπλήρωση του διδακτικού χρόνου που χάθηκε μετά από τις έξι βδομάδες απεργίας.
Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Δημήτρης Μπράτης, δήλωσε ότι όλα τα σενάρια για την αναπλήρωση είναι υπό συζήτηση και έφερε ως παραδείγματα την επιμήκυνση του καθημερινού προγράμματος κατά μία ώρα, την χρησιμοποίηση της ευέλικτης ζώνης, την παράταση του διδακτικού έτους κατά μία εβδομάδα, ενώ τόνισε ότι μάθημα τα Σαββατοκύριακα ή περιορισμός των διακοπών του Πάσχα δεν είναι μέσα στις πιθανές προτάσεις, καθώς κάτι τέτοιο θα αναστάτωνε τον οικογενειακό προγραμματισμό.
Ο κ. Μπράτης τόνισε ακόμη ότι στις 8 το βράδυ το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας θα συναντηθεί με την υπουργό παιδείας, προκειμένου να συζητήσουν το κρίσιμο θέμα της αναπλήρωσης, σε μια προσπάθεια να καταλήξουν σε ένα πλαίσιο βάσει του οποίου θα κινηθεί κάθε σχολείο ανάλογα με τις ώρες που έχουν χαθεί. Την ίδια ώρα συνεδριάζει και το ΔΣ της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευση (ΟΛΜΕ) προκειμένου να καθορίσει τις λεπτομέρειες της συμμετοχής των καθηγητών στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που θα γίνει την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου.
Στο μεταξύ, φαίνεται ότι κάθε μέρα μειώνονται τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη ενώ την Παρασκευή ή το Σάββατο, θα συνεδριάσει το συντονιστικό των μαθητών των σχολείων που τελούν υπό κατάληψη, προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση των μαθητών.
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr