ΣΚΑΪ 100,3: Τι πήγε λάθος σε Δ. Αττική - Κοζάνη –Τι είπαν αντιπεριφερειάρχης και δήμαρχος Κοζάνης

«Πριν από μία εβδομάδα ενημερωθήκαμε για την κατάσταση στην περιοχή και τότε μας ανακοινώθηκε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα», δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος. 

Όπως ανέφερε, η μόνη ενημέρωση για την κατάσταση που είχαν οι τοπικές αρχές ήταν η εικόνα που είχαν αποκομίσει από τα σχολικά τμήματα που έκλειναν λόγω των κρουσμάτων. 

Συμφωνά με τον αντιπεριφερειάρχη είχε σταλεί υπόμνημα στους αρμόδιους φορείς, στο οποίο ανέφεραν τους κινδύνους για την περιοχή. Όπως δήλωσε ο κ. Κοσμόπουλος, την επόμενη ημέρα έστειλαν ένα κλιμάκιο και έκανε τεστ σε κατοίκους μόνο στην Ελευσίνα και μετά δεν έγιναν αλλά τεστ.

Στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, μίλησε και ο δήμαρχος Ελευσίνας,Αργύρης Οικονόμου.  

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες αίτιες για την έξαρση των κρουσμάτων στην Περιφερειακή ενότητα Κοζάνης, πέρα από τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων σε μια κλειστή δομή, δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας.

Σημείωσε ότι ο δήμος διαθέτει 3 χιλιάδες rapid test και χθες κατά τη συνάντηση που είχαν στην πόλη με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ζήτησαν άδεια για να κάνουν rapid test στον ευρύτερο πληθυσμό. 

Συμφωνά με τον κ. Μαλούτα χρειάζεται άδεια από τον ΕΟΔΥ για να διενεργήσουν rapid test και δεν είχαν καταφέρει να βρουν κάποιον αρμόδιο από τον οργανισμό προκείμενου να δοθεί η απαραίτητη άδεια.
 

Πηγή: skai.gr