Τι είπαν για τα «προνόμια» των εμβολιασμένων Κικίλιας και Χαρδαλιάς

«Σταδιακή άρση περιορισμών γι’ αυτούς που δεν κινδυνεύουν» χαρακτήρισε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς τα λεγόμενα προνόμια που θα έχουν οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες όταν είναι διαθέσιμα σε όλους τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού.

«Δεν υπάρχουν προνόμια, δεν υπάρχουν κίνητρα, δεν υπάρχουν δικαιώματα. Υπάρχει σταδιακή άρση περιορισμών γι’ αυτούς που δεν κινδυνεύουν. Αυτή είναι η πραγματική ουσία της συζήτησης που πρέπει να γίνει», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς. Πρόσθεσε ότι η σχετική συζήτηση βρίσκεται σε εξέλιξη και η κυβέρνηση θα είναι έτοιμη να πει πολλά περισσότερα όταν τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού θα είναι διαθέσιμα σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας ανέφερε από την πλευρά του ότι η κυβέρνηση δίνει έμφαση στην πορεία των εμβολιασμών και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι εντός καλοκαιριού θα έχει χτιστεί το τείχος ανοσίας στην Ελλάδα. Σχετικά με τα λεγόμενα προνόμια, σχολίασε ότι η κοινωνία δεν μπορεί να είναι για πάντα κλειστή και πως με την τεκμηρίωση της επιτροπής βιοηθικής «προφανώς και αναμένονται πρωτοβουλίες». Εκτίμησε επίσης ότι η ίδια κοινωνία θα ωθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Πηγή: skai.gr