Τι απαντά ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. για την παρουσία του στην ομιλία Τσίπρα(vid)

Την απάντησή του στα ερωτηματικά που προέκυψαν μετά τη δημοσίευση της φωτογραφίας δείχνει τον ίδιο και τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος να παρίστανται στην προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, την περασμένη Παρασκευή, στην πλατεία Συντάγματος, επιχειρεί να δώσει ο ίδιος ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αριστείδης Ανδρικόπουλος. 

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα Τρίτη η αστυνομία, αναφέρεται ότι ο κ Ανδρικόπουλος βρέθηκε στην ομιλία Τσίπρα, προκειμένου να εποπτεύσει τα μέτρα ασφαλείας, κάτι που έχει κάνει και σε άλλες προεκλογικές συγκεντρώσεις.

Τονίζεται μάλιστα ότι ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. συνομίλησε και με τον Κώστα Μπακογιάννη λίγο πριν ξεκινήσει η προεκλογική ομιλία του.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται τέλος πως και ο ομόβαθμός του στη Θεσσαλονίκη παρευρέθηκε στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στη φωτογραφία που δημοσίευσε σήμερα Τρίτη το newsit.gr φαίνεται ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης να παρίστανται στην προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλατεία Συντάγματος. Στέκονται δίπλα στον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Σκουρλέτη, τον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη, καθώς και άλλα κομματικά στελέχη. 

Το Λιμενικό δεν έχει κάνει κάποια ανακοίνωση για το συγκεκριμένο περιστατικό. 


Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του κ Ανδρικόπουλου: 

Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται στην παρουσία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος την προηγούμενη Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

η παρουσία του κ. Αρχηγού και του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος στην παραπάνω συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εποπτικών τους καθηκόντων και του επιτόπιου ελέγχου των αστυνομικών μέτρων για την ομαλή διεξαγωγή της συγκέντρωσης,
την ίδια ημέρα, ανάλογη παρουσία της Ηγεσίας υπήρξε και στη Θεσσαλονίκη, στην συγκέντρωση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, όπου τα μέτρα επόπτευσε και ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.

Γενικότερα, το επιχειρησιακό μοντέλο που έχει προκριθεί από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, βασίζεται στην αυτοπρόσωπη παρουσία της Φυσικής Ηγεσίας σε χώρους όπου πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις, προκειμένου να υπάρχει προσωπική αντίληψη και εποπτεία των μέτρων καθώς και εντολές και οδηγίες για τη βελτιστοποίηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και ανταπόκρισης.

Στο πλαίσιο αυτό και στο διάστημα της προεκλογικής περιόδου ο κ. Αρχηγός, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες, επισκέφτηκε και επόπτευσε προσωπικά την ανάπτυξη των μέτρων τάξης και ασφάλειας σε προεκλογικά κέντρα και χώρους πολιτικών εκδηλώσεων.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σε μία από τις επισκέψεις αυτές, συνοδευόμενος από τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής, τον Α’ Βοηθό Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, επόπτευσε προσωπικά την ανάπτυξη των αστυνομικών μέτρων σε προεκλογικά κέντρα υποψηφίων στο κέντρο της Αθήνας, όπου μάλιστα συνάντησε και συνομίλησε με υποψηφίους, όπως ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης.

Επισημαίνεται ότι η αυτοπρόσωπη παρουσία της Φυσικής Ηγεσίας δεν αφορά μόνο σε προεκλογικές συγκεντρώσεις, καθώς ο κ. Αρχηγός εποπτεύει προσωπικά το σχεδιασμό και την ανάπτυξη αστυνομικών μέτρων σε διάφορες περιπτώσεις, όπως στο λόφο Φιλοπάππου και στο Πεδίον του Άρεως, ενώ έχει δώσει συγκεκριμένες εντολές και οδηγίες στους Γενικούς Επιθεωρητές Αστυνομίας και στους Γενικούς Αστυνομικούς Διευθυντές να παρευρίσκονται προσωπικά σε όλες τις ανάλογες εκδηλώσεις και συμβάντα μείζονος σημασίας.

Με βάση τα παραπάνω προκύπτει ότι η Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας λειτουργεί, αποκλειστικά και μόνο, στο πλαίσιο των θεσμικών της αρμοδιοτήτων και καθηκόντων, όπως προσδιορίζονται από το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας του Σώματος και οποιεσδήποτε διαφορετικές ερμηνείες ή προσεγγίσεις εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες.
Πηγή: skai.gr