Τί απαντά η ΥΠΑ για τις φθορές σε αεροσκάφος της υπηρεσίας

Τη δική της εκδοχή έδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για την κατάσταση του αεροσκάφους που εκτελεί την κρίσιμη αποστολή πιστοποίησης των ραδιοβοηθημάτων της χώρας και το οποίο είναι καθηλωμένο από τις 28 Μαρτίου όπως αποκάλυψε ο ΣΚΑΪ. 

Η ΥΠΑ υποστηρίζει πως έπειτα από ελέγχους μηχανικών και της Διεύθυνσης Πτητικών Προτύπων, το αεροσκάφος δεν έχει υποστεί φθορές στην κονσόλα των οργάνων, ενώ το ριναίο σκέλος του μπροστινού τροχού δεν παρουσιάζει διάβρωση. 

Σύμφωνα με την Υπηρεσία, το αεροσκάφος βρίσκεται σε υπόστεγο του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών καθώς τελεί υπό καθεστώς μακροχρόνιας συντήρησης. 

Η ΥΠΑ ωστόσο, δεν απαντά, ούτε αμφισβητεί, τα βασικά ζητήματα που αναδεικνύει το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ. 

Συγκεκριμένα, οι αιτιάσεις για την ασφάλεια των πτήσεων, που διατυπώθηκαν στο ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, αφορούν στο γεγονός ότι εδώ και μήνες το αεροσκάφος δεν επιτελεί την κρίσιμη αποστολή του: την πιστοποίηση των ραδιοβοηθημάτων, που χρησιμοποιούνται για τις πτήσεις των αεροσκαφών.

Δεν υπάρχει αναφορά στο επεισόδιο του διοικητή, Κωνσταντίνου Λιντζεράκου με τους έξι χειριστές, ενώ δεν αμφισβητείται ότι το αεροσκάφος είναι καθηλωμένο στο έδαφος εδώ και μήνες.