Κλείσιμο

Θύματα από τον καύσωνα

Θάλαμο αερίων θυμίζουν την Τρίτη όλα τα αστικά κέντρα της Ελλάδας, καθώς το θερμόμετρο έφθασε το μεσημέρι της Τρίτης, τους 46 βαθμούς σε Νέα Φιλαδέλφεια και Άργος, τους 45 βαθμούς στην Ελευσίνα, 44 στη Λαμία, ενώ 43 στο Βόλο και τη Λάρισα.

Την ίδια ώρα, πέντε άνθρωποι ανάμεσα τους και μια 17χρονη που αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας έχουν πεθάνει στη χώρα μας από θερμοπληξία.

Σε νοσοκομεία παραμένουν με συμπτώματα θερμοπληξίας 35 άνθρωποι. Πέντε από αυτούς είναι διασωληνομένοι.

Στη διάθεση του κοινού όλες τις ημέρες του καύσωνα, έως τις 8 το βράδυ, οι κλιματιζόμενοι χώροι σε δήμους και η νομαρχία καθώς και η αίθουσα του ΟΠΑΠ επί της Κηφισού 62.

Ανοιχτές έως τις 11 το βράδυ όλες οι οργανωμένες παραλίες.

• • • Σε επιφυλακή και η ελληνική αστυνομία για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των υψηλών θερμοκρασιών.

Δεκαέξι περιπολικά βρίσκονται σε ετοιμότητα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τα επείγοντα περιστατικά.

Έχουν διαμορφωθεί αστυνομικές αίθουσες συσκέψεων και λέσχες για να φιλοξενηθούν ηλικιωμένοι και έγκυες.

Τα λεωφορεία των ΜΑΤ που διαθέτουν κλιματισμό θα διατεθούν στα άτομα ευπαθών ομάδων.

Περιπολίες θα γίνονται και στις παραλίες, ενώ η τροχαία θα διευκολύνει την κυκλοφορία στις παραλιακές περιοχές.

Λόγω του καύσωνα οι δημόσιες υπηρεσίες θα λειτουργήσουν και την Τετάρτη έως τις 12 το μεσημέρι.

Ιστορικό ρεκόρ όλων των εποχών κατέγραψε λίγο μετά τη μία και μισή το μεσημέρι της Τρίτης, η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, δοκιμάζοντας τις αντοχές του συστήματος. Έφτασε τα 10.512 μεγαβάτ.

Ο παρατεταμένος καύσωνας τέθηκε και στη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής. Οι υπουργοί Ανάπτυξης και Εσωτερικών, διαβεβαίωσαν ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε τους πολιτες που εισάκουσαν τις συστάσεις για περιορισμό στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και των μετακινήσεων.

Την αναστολή όλων των εκπαιδευτικών ασκήσεων που έχουν προγραμματισθεί μέχρι τις 28 Ιουνίου αποφάσισε το Γενικό Επιτελείο Στράτου, λόγω του καύσωνα.

Όπως κατήγγειλε στο ΣΚΑΪ εκπρόσωπος της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευσίμων, παρά τη διαταγή του ΓΕΣ στην 23η ταξιαρχία Αλεξανδρούπολης πραγματοποιήθηκε κανονικά τη Δευτέρα, προγραμματισμένη άσκηση.
Πηγή: skai.gr