Θύμα τηλεφωνικών απειλών ο δημοσιογράφος Γιώργος Ανδρής και το ανήλικο παιδί του

Την απίστευτη περιπέτεια που βιώνει εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα ο συντάκτης αυτοκινήτου Γιώργος Ανδρής, του Newsauto.gr και η οικογένεια του, δεχόμενοι απειλές από γνωστό έμπορο αυτοκινήτων, αποκάλυψε o ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος κος Ανδρης, η αποκάλυψη έκνομων δραστηριοτήτων εμπόρων στον χώρο του αυτοκινήτου, προκάλεσαν την οργή του με αποτέλεσμα να ξεπεράσει κάθε όριο πραγματοποιώντας απειλητικά τηλεφωνήματα τόσο στο κινητό του συντάκτη, όσο και στο κινητό του ανήλικου παιδιού του.

Το μένος αλλά και το θράσος του εμπόρου, ήταν μάλιστα τόσο μεγάλο που δεν δίστασε να απειλήσει ακόμη και άνδρες της ασφάλειας που απάντησαν σε κάποια από τα απειλητικά τηλεφωνήματα, έχοντας ενημερωθεί και μεταβεί στην οικεία του δημοσιογράφου.

Ο δημοσιογράφος, αναφέρθηκε αναλυτικά τις δύσκολες στιγμές που πέρασε ο ίδιος και οι συγγενείς του, δημοσιεύοντας την σχετική κατάθεση του στις αρχές και μέσω Facebook:

“Γύρω στις 19:30 χτύπησε το κινητό μου τηλέφωνο και στην οθόνη εμφανίζονταν ένας αριθμός από την Γερμανία προφανώς λόγω του προθέματος. Απαντώντας αντιλήφθηκα πως κάτι δεν πάει καλά καθώς η απειλητική φωνή που προέρχονταν από τον αριθμό που με καλούσε δεν άφηνε περιθώρια για λάθη.

Ο άντρας που μου μιλούσε ελληνικά με ενημέρωσε πως είναι εκείνος για τον οποίο γράφω και στη συνέχεια μου ανέφερε την διεύθυνση κατοικίας μου και με ύφος άκρως απειλητικό μου ανακοίνωσε πως θα έρθει να μου… δείξει! 

Χωρίς περιστροφές έκλεισα το τηλέφωνο και αμέσως μετά ο ίδιος αριθμός καλεί στο κινητό του ανήλικου παιδιού μου για να απειλήσει και πάλι. 

Κατόπιν επικοινωνώ με τους αστυνομικούς συντάκτες που με κατευθύνουν και τελικά ειδοποιούμε την Άμεση Δράση ώστε να έρθουν οι αστυνομικοί για να καταγράψουν το περιστατικό. Μέσα σε λίγα λεπτά οι αστυνομικοί ήταν στην κατοικία μου όπου και τους εξηγούσα τι είχε γίνει και εκείνη την στιγμή χτυπά το σταθερό τηλέφωνο του σπιτιού μου. 

Ο αστυνομικός μου προτείνει να σηκώσει εκείνος το τηλέφωνο και να υποδυθεί πως είμαι εγώ. Έτσι και έγινε ο αστυνομικός υποδυόταν πως ήμουν εγώ με αποτέλεσμα να γίνει εκείνος ο αποδέκτης των τρομακτικών απειλών αφαίρεσης ζωής όλης της οικογένειάς μου. 

Ο αστυνομικός αφού τον άκουσε του αποκάλυψε την πραγματική του ταυτότητα και από την άλλη μεριά της τηλεφωνικής γραμμής οι απειλές στράφηκαν και προς τον αστυνομικό! 

Αμέσως ο αστυνομικός ειδοποίησε το κέντρο όπου έλαβε και εντολές τι πρέπει να γίνει καθώς ο άγνωστος με εμφανές το τηλέφωνο από το οποίο μας καλούσε δεν απείλησε μόνο την οικογένειά μου αλλά και τους αστυνομικούς που είχαν μεταβεί στην κατοικία μου. 

Η συνέχεια δόθηκε στο αστυνομικό τμήμα όπου κατατέθηκε η σχετική μήνυση τόσο από εμένα όσο και από τον αστυνομικό καθώς οι απειλές πλέον είχαν επεκταθεί προς πάσα κατεύθυνση. 

Τον λόγο τώρα έχει ο Εισαγγελέας ώστε να δοθεί ένα τέλος στις άνανδρες απειλές εναντίον πρωτίστως ανηλίκων παιδιών και έπειτα σε επαγγελματίες δημοσιογράφους και αστυνομικούς…”.

Πηγή: skai.gr