Με απολυμάνσεις, αντισηπτικά, μάσκες και την τύπωση φυλλαδίων για τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό σε αρκετές γλώσσες, πέρα των ελληνικών, ο δήμος Θεσσαλονίκης επιχειρεί να «θωρακίσει» τους ωφελούμενους στις κοινωνικές δομές του, μεταξύ των οποίων είναι το Υπνωτήριο Αστέγων, το Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων και το Φιλοξενείο Οικογενειών Αιτούντων Άσυλο.

«Επαναλαμβάνουμε μέχρι κόπωσης σε όλους τους ωφελούμενους των κοινωνικών δομών την τήρηση των κανόνων υγιεινής και των προληπτικών μέτρων, ενώ επισημαίνουμε ότι τα φιλιά δεν είναι δείγμα αγάπης», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης, Χάρης Αηδονόπουλος.

Όπως διευκρίνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, «οι ωφελούμενοι των δομών απορίας είναι άνθρωποι αποκομμένοι από συγγενείς και φίλους. Οι άστεγοι είναι μοναχικοί και δεν έχουν παρέες.

Ενημερώνονται, όμως, συνεχώς πως θα πρέπει να λαμβάνουν τα ίδια μέτρα με τον υπόλοιπο πληθυσμό. Έχουμε προχωρήσει σε απολυμάνσεις των χώρων υποδοχής και λαμβάνονται τα μέτρα προστασίας τόσο για τους ωφελούμενους όσο και τους εργαζόμενους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις