Θεσσαλονίκη: Στον ανακριτή η 26χρονη και στο αυτόφωρο 19 άτομα για τα επεισόδια του περασμένου Σαββάτου

Στον ανακριτή οδηγείται η 26χρονη που συνελήφθη για ρίψη μολότοφ στα επεισόδια του περασμένου Σαββάτου μετά το τέλος της πορείας διαμαρτυρίας από συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου για τις αστυνομικές επιχειρήσεις των προηγούμενων ημερών σε υπό κατάληψη χώρους του ΑΠΘ. Άλλα 19 άτομα που συνελήφθησαν για τα ίδια επεισόδια οδηγούνται στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο με την αυτόφωρη διαδικασία

Συνολικά έγιναν 27 συλλήψεις και μετά την απαγγελία κατηγοριών επτά αφέθηκαν ελεύθεροι (δύο ανήλικοι, μία γυναίκα με πρόβλημα υγείας και τέσσερις που διώκονται μόνο για κατοχή ναρκωτικών).

Σε βάρος της νεαρής γυναίκας που θα απολογηθεί στον ανακριτή, η εισαγγελέας πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη -μεταξύ άλλων- για τρία κακουργήματα (κατοχή εκρηκτικών υλών, έκρηξη και εμπρησμό με κίνδυνο για άνθρωπο). Όλοι οι υπόλοιποι κατηγορούνται για πλημμελήματα (διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια και παράβαση της νομοθεσίας περί δημοσίων συναθροίσεων).

Συγκέντρωση ενόψει της μεταγωγής τους στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης έχουν πραγματοποιήσει ομάδες αλληλέγγυων, που το απόγευμα της Κυριακής πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικά κινητοποίηση μπροστά στο Αστυνομικό Μέγαρο της πόλης, όπου κρατούνται οι συλληφθέντες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ