Θεσσαλονίκη: Στην κυκλοφορία αύριο η αναπλασμένη οδός Ελένης Ζωγράφου-Δείτε φωτογραφίες

Παραδίδεται αύριο στην κυκλοφορία η οδός Ελένης Ζωγράφου, μετά την ολοκλήρωση των έργων ανάπλασης στην περιοχή, τα οποία είχαν ξεκινήσει τον περασμένο Ιούλιο, με στόχο την ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου και των μνημείων εκατέρωθεν της οδού.

Το έργο υλοποιήθηκε από τον Δήμο Θεσσαλονίκης και σύμφωνα με ανακοίνωσή του, «μια ζώνη με ξεχωριστό πολιτιστικό και τουριστικό ενδιαφέρον, αποκτά το παραδοσιακό χρώμα που είχε και στο παρελθόν με τους χαρακτηριστικούς κυβόλιθους και αποδίδεται και πάλι στους πολίτες από αύριο (02/02) -κατά τρεις μήνες νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα που είχε προβλεφθεί».

Στη ζώνη που έγιναν τα έργα ανάπλασης βρίσκονται τα ανατολικά βυζαντινά τείχη, τα ιστορικά κοιμητήρια της Ευαγγελίστριας, των Διαμαρτυρομένων και των Αρμενίων αλλά και νεώτερα μνημεία, όπως το διατηρητέο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος», οι «Κήποι του Πασά» κι ο πολυχώρος πολιτισμού «Ισλαχανέ». Από πολλά σημεία της περιοχής όπου έγιναν παρεμβάσεις, προσφέρεται μια μοναδική θέα προς τα μνημεία, την Άνω Πόλη καθώς και προς τον θαλάσσιο ορίζοντα της Θεσσαλονίκης.

Στον άξονα της οδού Ελένης Ζωγράφου πέραν της νέας κυβολιθικής επίστρωσης αξιοποιήθηκαν και οι παλιοί κυβόλιθοι που αποκαλύφθηκαν, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων αρχαιολογικών υπηρεσιών, έγιναν νέες δενδροφυτεύσεις, αναβαθμίστηκε ο αστικός εξοπλισμός και τοποθετήθηκαν νέες στάσεις για την αναμονή των πολιτών που χρησιμοποιούν τις αστικές συγκοινωνίες

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ