Θεσσαλονίκη: Σκηνές φαρ ουέστ με πιστολίδι από κουκουλοφόρους στα Λαδάδικα (VIDEO)

Σκηνές από αστυνομική ταινία θυμίζουν όσα εκτυλίχτηκαν τα ξημερώματα στην περιοχή των Λαδάδικων, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Άγνωστοι άνοιξαν πυρ και έριξαν περισσότερες από τριάντα σφαίρες στον αέρα. Πανικόβλητοι οι εργαζόμενοι και οι θαμώνες των καταστημάτων των Λαδάδικων προσπαθούσαν να αντιληφθούν τι συμβαίνει.

Το περιστατικό

Στη 1 τα ξημερώματα τριάντα κουκουλοφόροι κινήθηκαν από την οδό Σαλαμίνος προς την πλατεία Μοριχόβου. «Στάθηκαν στη μέση της πλατείας. Άλλοι φώναζαν και άλλοι κουνούσαν τα ρόπαλα που κρατούσαν. Όλοι φορούσαν κουκούλες και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Ξαφνικά άρχισαν να τρέχουν προς την οδό Παγγαίου. Τότε ακούστηκαν οι πυροβολισμοί» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο thestival.gr. Τα άτομα που είχαν τα πιστόλια πυροβόλησαν περίπου τριάντα φορές στον αέρα. Δεν στράφηκαν εναντίον κάποιου. Μέσω της λεωφόρου Νίκης επέστρεψαν στην οδό Σαλαμίνος. Επιβιβάστηκαν στα οχήματά τους και τράπηκαν σε φυγή.

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.

Το κέντρο επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης δέχτηκε πλήθος τηλεφωνημάτων που ανέφεραν το περιστατικό. Όλες οι δυνάμεις Τάξης και Ασφάλειας του κέντρου δέχτηκαν εντολή να κινηθούν προς το σημείο και να εντοπίσουν τους κουκουλοφόρους. Οι δράστες είχαν προλάβει να διαφύγουν. Ακολούθησαν αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή όμως οι «πιστολέρο» είχαν εξαφανιστεί. Η οδός Παγγαίου αποκλείστηκε και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας περισυνέλεξαν περίπου τριάντα κάλυκες. Δικυκλιστές της ομάδας Ζ εντόπισαν και συνέλεξαν κουκούλες και full face μπροστά στο δικαστικό μέγαρο και στην οδό Παλαιού Σταθμού.

Σύγκρουση νονών της νύχτας

Η Αστυνομία εκτιμά ότι πίσω από το πρωτοφανές περιστατικό των τριάντα πυροβολισμών βρίσκονται ομάδες νονών της νύχτας που συγκρούονται για τη μοιρασιά της πιάτσας. Η προστασία των χώρων διασκέδασης αποφέρει σημαντικά κέρδη. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εικάζουν ότι οι κουκουλοφόροι με την ενέργειά τους ήθελαν να στείλουν μήνυμα ελέγχου της περιοχής των Λαδάδικων προς τους ανταγωνιστές τους.

Πηγή: www.thestival.gr