Θεσσαλονίκη: Πορείες Κυπρίων φοιτητών έξω από το τουρκικό προξενείο

Με ξεχωριστές συγκεντρώσεις και πορείες, οι οποίες κατέληξαν, διαδοχικά, έξω από το γενικό προξενείο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, Κύπριοι φοιτητές διαμαρτυρήθηκαν για τα τριάντα οκτώ χρόνια από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους, στην Κύπρο.

   Η μία συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην Καμάρα στις 18:00, η δεύτερη την ίδια ώρα στην πλατεία Αγίας Σοφίας και η τρίτη στις 19:30, επίσης στην πλατεία Αγίας Σοφίας στο ύψος της οδού Τσιμισκή, και ακολούθησαν οι πορείες που ολοκληρώθηκαν διαδοχικά μπροστά από τις αστυνομικές δυνάμεις λίγο πριν το τουρκικό προξενείο, επί της οδού Αγίου Δημητριου.

   Η τελευταία ολοκληρώθηκε γύρω στις 21;00, με τους φοιτητές να βάζουν φωτιά σε μεταλλικά γράμματα που σχημάτιζαν τη φράση "Δεν Ξεχνώ", ενώ αντιπροσωπεία τους κόλλησε το ψήφισμα της διαμαρτυρίας σε δέντρο έξω από το τουρκικό προξενείο.

   Και στις τρεις συγκεντρώσεις οι φοιτητές κρατούσαν σημαίες και πλακάτ, και φώναζαν συνθήματα κατά της τουρκικής εισβολής και κατοχής, κατά του ψευδοκράτους και υπέρ της απελευθέρωσης της Κύπρου.  

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ